Söz&Parole Seminerlerinde Bu Ay : Bağımlılık

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz tarafından düzenlenen Söz/Parole seminerlerinin yeni buluşmasının teması “Bağımlılık” oldu.

13 Mart Çarşamba günü, önce 9. sınıf öğrencilerimiz Fransız Lape Hastanesi Klinik Danışmanı Prof. Dr. Elif MUTLU ile “Bağımlılık” konulu konferansta bir araya geldiler. Söyleşi tadında geçen konferansta öğrencilerimiz, bağımlılığı tüm boyutlarıyla ele alan sorularla, konuşmacımıza bu konu hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz, sorularında bağımlılığın tanımı, bağımlılık çeşitleri, belirtileri, bağımlılığın alt yapısını tetikleyen unsurlar, bağımlılıkla mücadelede bireysel ve toplumsal anlamda öne çıkan ve bağımlılığa karşı koruyucu olan faktörler, bağımlılık konusunda doğru bilinen yanlışlar gibi temel başlıklara değinerek bu konu hakkında detaylı bilgi edindiler.

Aynı gün, Prof. Dr. Elif MUTLU tüm velilerimizle çevrimiçi olarak bir araya gelip “Bağımlılığı Önlemede Ailenin Rolü” hakkında güncel yaklaşımlara dair önemli ipuçlarını paylaştı.

Söz&Parole seminerlerimizin öğrenci ve velilerimize faydalı olduğunu umuyor, değerli bilgilerini bizlerle paylaştıkları için Klinik Psikolog Prof. Dr.Elif MUTLU’ya teşekkür ediyoruz.