9. Sınıf Öğrencileri Kariyer Planlama Üzerine Düşünüyor..

Sainte Pulchérie Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi 9. sınıf öğrencilerinin kariyer planlama yolculuğunda onlara eşlik ediyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi’nin Kariyer Planlama Teması, bu sene 9. sınıflarda ikinci dönem “Meslek Seçimini Etkileyen Faktörler” Sunumu, “Kariyer Karar Çarkı” Etkinliği ve “Mesleki Eğilim Envanteri” uygulamasından sonra “Lise Sıralarından Kariyerini Yönet” Konferansıyla tamamlandı.

Yetenekler, İlgiler, Kişilik Özellikleri, Değerler, Eğitim Hayatındaki Tecrübeler, Bilgi Edinilecek Güvenilir Kaynaklar, Çeşitli Mesleki Tecrübeler gibi meslek seçimini etkileyen faktörler meslek seçmeden önce öğrencilerimizin lise yıllarında üzerinde düşünmesi gereken temel konulardır. Çünkü alan ve meslek seçimi kişinin tüm hayatını etkileyecek önemli bir karar sürecidir. Bu süreçte kişinin kendisini iyi tanıması, güçlü ve zayıf yönlerini doğru saptaması, çeşitli iş ve meslek alanları üzerinde araştırmalar yapması, imkanı varsa bu alanlarda bazı küçük deneyimler sağlamaya çalışması, mesleğinde belirli bir statüye ulaşmış kişilerle görüşmesi geleceği için vereceği kararda sağlam adımlar atmasına destek olacaktır.

Öğrencilerimizin kariyer planlama yolculuğunda onlara destek olmak amacıyla, Sainte Pulchérie Lisesi Rehberlik Servisi, 25 Nisan Perşembe Günü 5. ve 6. ders saatlerinde Yeditepe Üniversitesi Bireysel ve Akademik Gelişim Müdürü Özge ALYU tarafından 9. sınıf öğrencilerine verilen “Lise Sıralarından Kariyerini Yönet” konulu konferansı düzenledi.

Bu konferansta, öğrencilerin kariyer yolculuklarının ne zaman başladığı, alan-meslek seçiminin önemi, kendini tanımanın önemi, doğru ve zamanında kariyer planlaması yapmanın önemli, Universium Araştırma Şirketi’nin araştırma sonuçlarına göre gerek dünyadaki gençlerin gerekse Türkiye’deki gençlerin kariyer beklentilerine göre hangi kariyer kategorisinin ön plana çıktığı, bu kariyer kategorilerinin özellikleri, iş dünyasının mezunlardan beklediği yetkinlikler ve mezunların bu beklentileri karşılama oranı,yeni nesil iş görüşmelerinin aşamaları hakkında bilgi verdi.

Ayrıca, yeteneğin tecrübe ve bilgiyle yetkinliğe dönüştürülmesinin önemi, çalışma hayatına başlama ve sürdürme konusunda gerekli olan yetkinliklerin lise yıllarından başlayarak nasıl geliştirilebileceği, yetkinlikleri geliştirmek için network ağı oluşturmak ve bu network platformlarından nasıl faydalanılabileceği, sosyal medya üzerinde doğru dijital kimliğin nasıl oluşturulabileceği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Konferansın öğrencilerimize faydalı olduğunu umar, bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığı için sayın Özge ALYU’ya teşekkür ederiz.