Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve robotikte, öğrencilerimize nitelikli bilimsel düşünceyi aşılamak istiyoruz.

Lycée Sainte Pulchérie’de, öğrencilerimize bilim yolunda olabildiğince başarılı olmaları için bilimsel bir zihin geliştirmenin araçlarını sunuyoruz.

Bilime adanmış 200 m2’lik mekan ve laboratuvarımız LaboSPhère’de öğrenciler sınıftan uygulamaya geçerler. Üç ayrı alan vardır: kimya, fizik laboratuvarları ve robotik uzay çalışma alanı.

LaboSPhère her gün, büyük teneffüste açıktır ve öğrenciler, gerçek bilimsel araştırmacılar gibi, serbestçe bilgilerini ve potansiyellerini orada geliştirebilirler.

Otonomi projemizin bir parçası olarak, öğrenciler bireysel bilimsel projeleri üzerinde çalışırlar. Çalışmalarının planlanmasından tamamlanmasına tüm aşamalarından sorumludurlar. Mayıs ayında, tüm okulun önünde bilim projelerinin sergilerler.

Okulumuz her zaman diğer okullarla, özellikle Fransızca konuşulan liseler ile yapılan bilimsel tartışmalarda ve yarışmalarda aktiftir. Fransızca bilimsel münazaralar ve sunumlar hazırlayarak dil seviyelerini geliştirmeleri için yeni fırsatlar edinirler.

Yurt dışına eğitici okul gezilerinin yanı sıra Türkiye’de düzenlediğimiz ziyaretler sırasında öğrencilerimiz üniversiteleri ve bilim merkezlerini keşfetmektedir. Bilim dünyasının çeşitli yönlerini keşfederken, öğrenme süreçlerine yeni bir boyut kazandırmayı ve bilim meslekleri için istek uyandırmayı amaçlıyoruz.

Robotik alanında, Türkiye’de olduğu kadar uluslararası alanda da çok sayıda ödül kazanan çok aktif bir kulübümüz var. Bu kulüp Amerika Birleşik Devletleri’ndeki turnuvalar gibi uluslararası projelerde yer almaktadır.

Fen bilimleri öğretmenlerimiz, kimya, fizik, biyoloji, robotik alanındaki potansiyellerini geliştirebilmeleri için öğrencileri desteklemeye kararlıdır. Onlara bilimsel araştırma için metodoloji, merak ve disiplinli çalışma ruhunu aşılarlar.

Son yıllarda yürütülen bazı bilimsel projelere örnekler:

• Tübitak Bilim Projeleri
  • Türk üniversiteleri ile bilimsel ortaklıklar
  • SP Maker Faire, birçok bilim ve teknoloji fuarına ve robotik turnuvalarına katılım
  • Türkiye ve yurt dışındaki kuruluşların yüksek nitelikli bilimsel çalışmaları hakkında konferanslar
  • Lisede matematik günleri
  • “Kodlama” Kulübü