Hermine RIDÉ

Türk Müdür Başyardımcısı

Minâ AKCEN

Müdür Yardımcısı (Hazırlık ve 9. Sınıflar)

Julian BAILLARGUES

Müdür Yardımcısı (10. Sınıflar)

Carole GRANIER

Müdür Yardımcısı (11. Sınıflar)

Öykü KARSAN

Müdür Yardımcısı (12. Sınıflar)

Danièle COMA

Hermine RIDÉ

İlk olarak Fransa’da çağdaş edebiyat öğretmeni olarak işe başladım. 2005 yılında ise büyüsüne kapıldığım Türkiye’de, Fransızca öğretmenliğine devam ettim ve İstanbul’da Fransızca konuşulan çeşitli kurumlarda farklı pozisyonlarda bulundum. Sainte Pulchérie Lisesi; her bir bireyin kendi bilgisini, becerisini ve yeteneklerini geliştirmesine hazır bir ekiple çevrili. Bu lisenin gençlerine hizmet etmek, bir öğretmen ve eğitimci olarak mesleğimi yaşatmak adına önemli bir adım.

Türk Müdür Başyardımcısı

Minâ AKCEN

1992 yılından beri önce Fransızca öğretmeni olarak,1996 yılından beri de Fransızca öğretmeni ve Türk Müdür baş yardımcısı olarak Sainte Pulchérie’de görev yapıyorum. Bu süreye bir de benim için çok kıymetli olan, hayata adım attığım, hayatı tanımaya başladığım, anıları yüreğimden hiç silinmeyen Sainte Pulchérie Fransız Kız Ortaokulu’nda geçirdiğim 5 yılı katarsam, yaşamımın çok büyük bir kısmı adeta Sainte Pulchérie ile özdeşleşmiş olarak geçti.
Hümanist değerleri yürekten yaşadığım, evrensel kimliğinin gerçek bir zenginlik olduğunu görmenin gururunu her an hissettiğim; koridorlarında, sınıflarında ve her köşesinde soluduğum havanın benim için her an bir değer taşıdığı; anılarla, emekle, kazanımla, dünüyle, bugünüyle ve tüm değerlerinin içselleştirilmesiyle bir gurur vesilesi, bir yaşam biçimidir, Sainte Pulchérie ve Sainte Pulchérie’li olmak.

Müdür Yardımcısı (Hazırlık ve 9. Sınıflar)

Julian BAILLARGUES

Fransa ve ardından Amerika’da öğretmenlik yaptıktan sonra, Türkiye’deki kariyerime, Profilo Teknik ve Kabataş Erkek Anadolu Liselerinde başladım. İstanbul’a aşık oldum, burada kalmaya karar verdim ve 20 yıldır Fransızca öğretmekte olduğum Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ne girdim! Tiyatro konusunda tutkuluyum, bunun yanında okulun İngilizce tiyatro kulübünü yönetiyorum. Pedagojik Koordinatör olarak 3 yıl geçirdikten sonra, 2020 akademik yılının başından bu yana, 10 yıldan fazla deneyime sahip olduğum bir seviye olan hazırlık ve 9. sınıflarının müdür yardımcılığı görevini üstleniyorum.

Müdür Yardımcısı (10. Sınıflar)

Carole GRANIER

Üniversitenin Modern Edebiyat ve Yabancı Dil Olarak Fransızca bölümünden mezun oldum, bir süre Amerika Birleşik Devletleri ve Portekiz’de bulunduktan sonra, 2000 yılının Eylül ayında 13 yıl boyunca farklı kurumlarda öğretmenlik yaptığım İstanbul’a geldim. İspanya’da geçirdiğim 4 yılın ardından öğretmenlik görevime devam etmek için Türkiye’ye döndüm. Öğrenmenin acı çekmeyi değil de bağlılık gerektirdiğine derinden inanıyorum. 3 yıl boyunca Sainte Pulchérie’nin değerlerinin ve kimliğinin yansıtılmasına ve ayrıca yeni bir okul projesinin meydana getirilmesine de yardımcı oldum. 2022 yılının Eylül ayından beri de 10. sınıflar seviye sorumlusu olarak çalışıyorum.

Müdür Yardımcısı (11. Sınıflar)

Öykü KARSAN

2015 yılından beri kimya öğretmeni olarak çalıştığım ve 2023 yılı itibariyle kimya öğretmeni ve 11. sınıflar müdür yardımcısı olarak çalışmaya devam ettiğim Sainte Pulchérie Lisesi aslında benim ikinci evim. Öğrenci olarak 8 yılımı geçirdiğim, bir çocuk olarak girip bir genç kız olarak çıktığım lisem her zaman kalbimin ve hayatımın büyük bir kısmını kapsamaktadır. Tüm samimi insani duyguların hissedildiği, disiplin ve saygı ayakları üzerinde duran bu binanın hala içinde olmak , gençlere dokunabilmek ve bu ahlaki ve pedagojik eğitimin bir parçası olmak beni gurulandırmakta ve mutlu etmektedir.

Müdür Yardımcısı (12. Sınıflar)

Danièle COMA

Fransa’da ve İstanbul’da ortaöğretim düzeyinde çeşitli okullarda matematik öğretmenliği yaptıktan sonra, 2014’te Sainte Pulchérie Lisesi’nde çalışmaya başladım. Eylül 2019’dan bu yana, ders vermeye devam ederek, aynı zamanda 12. sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum.