Okul Müdürü

Hermine RIDÉ

Türk Müdür Başyardımcısı

Minâ AKCEN

Müdür Yardımcısı (10. Sınıflar ve 11 B-C-D Fen)

Danièle COMA

Müdür Yardımcısı (11A - TM ve 12. Sınıflar)

Filiz GENTRIC

Müdür Yardımcısı (Hazırlık ve 9. Sınıflar)

Julian BAILLARGUES

Okul Müdürü

Hermine RIDÉ

İlk olarak Fransa’da çağdaş edebiyat öğretmeni olarak işe başladım. 2005 yılında ise büyüsüne kapıldığım Türkiye’de, Fransızca öğretmenliğine devam ettim ve İstanbul’da Fransızca konuşulan çeşitli kurumlarda farklı pozisyonlarda bulundum. Sainte Pulchérie Lisesi; her bir bireyin kendi bilgisini, becerisini ve yeteneklerini geliştirmesine hazır bir ekiple çevrili. Bu lisenin gençlerine hizmet etmek, bir öğretmen ve eğitimci olarak mesleğimi yaşatmak adına önemli bir adım.

Türk Müdür Başyardımcısı

Minâ AKCEN

1992 yılından beri önce Fransızca öğretmeni olarak, 1996 yılından beri de Fransızca öğretmeni ve Türk Müdür baş yardımcısı olarak Sainte Pulchérie’de görev yapıyorum. Bu süreye bir de benim için çok kıymetli olan, hayata adım attığım, hayatı tanımaya başladığım, anıları yüreğimden hiç silinmeyen Sainte Pulchérie Fransız Kız Ortaokulu’nda geçirdiğim 5 yılı katarsam, yaşamımın çok büyük bir kısmı adeta Sainte Pulchérie ile özdeşleşmiş olarak geçti.
Hümanist değerleri yürekten yaşadığım, evrensel kimliğinin gerçek bir zenginlik olduğunu görmenin gururunu her an hissettiğim; koridorlarında, sınıflarında ve her köşesinde soluduğum havanın benim için her an bir değer taşıdığı; anılarla, emekle, kazanımla, dünüyle, bugünüyle ve tüm değerlerinin içselleştirilmesiyle bir gurur vesilesi, bir yaşam biçimidir, Sainte Pulchérie ve Sainte Pulchérie’li olmak.

Müdür Yardımcısı (10. Sınıflar ve 11 B-C-D Fen)

Danièle COMA

Fransa’da ve İstanbul’da ortaöğretim düzeyinde çeşitli okullarda matematik öğretmenliği yaptıktan sonra, 2014’te Sainte Pulchérie Lisesi’nde çalışmaya başladım. Eylül 2019’dan bu yana, ders vermeye devam ederek, aynı zamanda 10. sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum.

Müdür Yardımcısı (11A - TM ve 12. Sınıflar)

Filiz GENTRIC

Basketbol, spor aşkı derken 1990 yılında Sainte Pulchérie Kız Ortaokulu ile yolum ilk, basketbol antrenörü olarak kesişti. Sonra liseye geçiş dönemi ve uzun yıllar beden eğitimi öğretmenliğinden sonra müdür yardımcısı olarak görevime devam ediyorum. Gençlerle olmak ve onlarla çalışmaktan çok mutluyum. Bizi her zaman dinamik ve enerjik kılıyorlar. İyi ki yolum bu köklü okulla kesişmiş, her zaman gurur duyuyorum.

Müdür Yardımcısı (Hazırlık ve 9. Sınıflar)

Julian BAILLARGUES

Fransa ve ardından Amerika’da öğretmenlik yaptıktan sonra, Türkiye’deki kariyerime, Profilo Teknik ve Kabataş Erkek Anadolu Liselerinde başladım. İstanbul’a aşık oldum, burada kalmaya karar verdim ve 18 yıldır Fransızca öğretmekte olduğum Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ne girdim! Tiyatro konusunda tutkuluyum, bunun yanında okulun İngilizce tiyatro kulübünü yönetiyorum. Pedagojik Koordinatör olarak 3 yıl geçirdikten sonra, 2020 akademik yılının başından bu yana, 10 yıldan fazla deneyime sahip olduğum bir seviye olan hazırlık sınıflarının müdür yardımcılığı görevini üstleniyorum.