İç Sınavla 9. Sınıfa Geçiş

Özel Sainte Pulchérie, Özel Notre-Dame de Sion ve Özel Saint Benoît Fransız Liselerinin 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş ve Yeterlilik Sınavı 19-20-21 Haziran 2023 tarihlerinde Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecektir. Okulumuzun 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 9. sınıfa doğrudan geçiş kontenjanı 17 öğrenci olarak belirlenmiştir.

Sınava Katılım Şartları

• Öğrencinin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Küçük Prens Orta Okulu, Neslin Değişen Sesi Orta Okulu veya Yeni Nesil 2000 Orta Okulu 8. sınıf öğrencisi olması
  • 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan LGS’ye katılarak Merkezi Sınav Puanı (MSP) alması

Sınav Merkezi
Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi
Adres: Cumhuriyet Caddesi No. 127 Harbiye Şişli-İstanbul
Telefon: (0212) 219 16 97

Başvuru Tarihleri
9. Sınıfa Doğrudan Geçiş ve Yeterlilik Sınavı başvuruları 4 Mayıs Perşembe günü 9.00’da başlayacak, 18 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’de sona erecektir.

Başvuru için Gerekli Belgeler

• Fotoğraflı öğrenci belgesi
  • Nüfus kağıdı (arkalı ve önlü)
  • Veli nüfus kağıdı (arkalı ve önlü)

Başvuru için gerekli olan tüm belgeler bu bağlantıya yüklenmelidir. Bağlantı 4 Mayıs Perşembe saat 9.00’da aktifleşecektir. (Yüklenecek belgeler JPG ya da PDF uzantılı ve 2,5 MB’dan büyük olmamalıdır.)

Adayların Sınava Gireceği Dersler
9. Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı Yabancı Dil Fransızca dersi ve Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden yapılır.

Yabancı Dil Fransızca dersi sınav konuları ve Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınav konuları için tıklayınız.

Sınav Tarihleri ve Saatleri

• 19 Haziran 2023 Pazartesi Fransızca (yazılı)
  • 20 Haziran 2023 Salı, Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı (yazılı)
  • 21 Haziran 2023 Çarşamba, Fransızca (sözlü)

Sınav Kuralları

• Yukarıda belirtilen tarihlerde, aday öğrenciler saat 08.00’den itibaren okula alınacaktır. Tüm adayların en geç saat 08.45’te okula girmiş olmaları gerekir.
  • Yazılı sınavlar saat 09.00’da başlayacak, geç gelen adaylar sınava kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı Dil Fransızca Dersi için sözlü sınav saati adaylara ayrı ayrı bildirilecektir.
  • Öğrenci velisi (sadece bir kişi) okula girişte öğrenciye eşlik edebilir. Sınavın başlama saatinde veliden öğrenciyi okul dışında beklemesi rica edilir.
  • Aday öğrenci sınavda kullanılacak kırtasiye malzemesini (kurşun kalem, tükenmez kalem, silgi, kalemtıraş v.b.) kendisi getirir.

Sınav Esasları Hakkında

• Fransız Liseleri 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı’nın telafisi yoktur. Öğrenci bu sınava bir kez girebilir.
  • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı ve Yabancı Dil Fransızca sınavlarında başarılı sayılmak için her iki dersten de 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.
  • Her iki sınavda da başarılı olan öğrenciler:
    • LGS puanına göre,
    • Fransızca Yeterlilik Sınavı puanına göre,
    • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı Yeterlilik Sınavı puanına göre,
    • Doğum tarihine göre sıralanarak bir liste hazırlanır.
  • Öğrencilerin kaydı, bu listedeki sıralamaya göre okulların kontenjanları dahilinde yapılır.
  • Sınavda başarılı olmak öğrenciye bu okullara kesin kayıt yaptırma hakkı vermez.
  • Kayıt günü ve saatinde kesin kaydını yaptırmayan aday kayıt hakkını kaybeder.
  • Kız ve erkek öğrenciler için ayrı kontenjan yoktur.
  • Özel Sainte Pulchérie, Özel Saint Benoit ve Özel Notre-Dame de Sion Fransız Liseleri 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı kontenjanlarını kendi internet sitelerinde ilan ederler.
  • Sınav sonuçları Merkezi Sınav Puanının (MSP) açıklandığı gün sıralanmış olarak Özel Notre-Dame de Sion sitesinde ilan edilir. Tarih bu yıl için, MEB Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda 26 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir.
  • Fransız Liseleri 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı kayıtları, MSP ilanı ile ilgili bir değişiklik olmadığı takdirde 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayacaktır. Kayıtlarla ilgili tüm ayrıntılar web sitemiz üzerinden duyurulacaktır.
  • 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenciler, kayıt şartlarını sağlamaları durumunda, MSP ile yukarıda adı geçen özel Fransız liselerinin hazırlık sınıflarına kayıt yaptırabilir ancak 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı yönetmeliğine gereği Yeterlilik Sınavına bir kez daha giremezler.

Tüm adaylara sağlıklı ve başarılı bir süreç diliyoruz.