Hazırlık Öğrencileri “Mutfakta Frankofoni” Etkinliğinde

Hazırlık öğrencilerimiz Sainte Pulchérie'de Frankofoni Baharı etkinliklerine çeşitli quizleri yanıtlayarak ve kendi tarifleriyle Frankofoniyi mutfakta yaşatarak katkıda bulundu.

Mart ve Nisan aylarında Hazırlık öğrencileri tüm şubelerden öğrencileri buluşturan etkinliklere katıldılar. İlk buluşmada ekipler Fransızca ve Fen öğretmenleri tarafından hazırlanan Fen Bilimleri ve Frankofoni genel kültür quiz’ini yaptılar.

Quiz’de verilen doğru yanıtların sayısına göre ekipler; Frankofon coğrafyalara has, farklı tatlı tarifleri için malzeme listesi kazandılar. Ardından bu tarifleri evlerindeki mutfakta yaparak ailelerine tattırdılar.

Bu etkinlikler, öğrencilerimizin Frankofoni Şenliği’ne katılıp diğer şubelerin öğrencileri ile daha yakından tanışmalarını sağladı. Ayrıca sorumluluk duygusu kazandıklarını, yardımlaşma kapasitelerini ve mutfak becerilerini de göstermeleri için vesile oldu.

İşte öğrencilerimizin etkinliğine dair izlenimleri:

“İlk bölümde diğer sınıflardan okul arkadaşlarımla quiz’leri yaptık. Bu öğretici ve eğlenceli etkinlik sayesinde, diğer şubelerden öğrencilerle tanıştık ve Frankofon ülkelerin kültürleri hakkında çok şey öğrendik.”

Dilay, HazB

“Üç ders saati boyunca nefis yemekler hazırladık. Her grup, kendi kazandığı puanlara göre farklı bir yemek yaptı

Azra, HazC

“Başta eğleneceğimi düşünmemiştim; ama sonra yemek yapmaya başlayınca mutlu oldum. Bence iyi bir iş çıkardım, hatta belki bir gün aşçılık işlerine başlarım.”

Turgay, HazD

“Annem ve babam mutfağı tertemiz bıraktığım için çok memnun oldular, etkinlikten sonra temizliği yaptığım için beni kutladılar.

“Annem işten dönünce sofrada pastayı gördü ve etrafta kirli tabaklar olmadığını fark edince sevindi.”

Ayşe, HazB ve Duru, HazD

“Bu iki etkinliğin de bana çok katkısı oldu: ilk bölümde diğer şubelerden okul arkadaşlarımı daha iyi tanıdım. İkinci bölümdeyse, hayatımda ilk kez bir pasta yaptım. Böylece, yemek yapabileceğimi anladım.

Arken, HazC