Latest Posts

"Koridor" anlamına gelen Folyosó, bir Macar edebiyat ve felsefe dergisidir. Szolnok'taki "Varga Katalin Gimnázium" lisesinin öğrencileri bu son derece ciddi dijital yayıncılık projesini canlı tutuyorlar. Aynı zamanda Folyosó'nun da kurucusu olan dil ve medeniyet öğretmenleri Diana Senechal'in yönetiminde, sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere yılda iki sayı yayınlıyorlar. Sainte Pulchérie, derginin başlattığı uluslararası yazı yarışmasına artarda 2. yıl da katıldılar ve biz de öğrencilerimizin kendilerini öne çıkardıkları sıralamayı burada duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu sene Sainte Pulchérie Lisesi ile Paris’teki Sévigné lisesi arasında bir kültür alışverişi gerçekleşiyor. Kültürlerarası etkileşim, önyargıların yıkılması, ötekilik, aileler tarafından misafir edilmeye dayalı bu projenin temel temalarını oluşturmaktadır. İlk karşılaşma Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek, Paris’teki karşılaşma ise Mart ayında olacak !

İki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştiren yüz bini aşkın sporsever İstanbul Maratonu’nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirdi. Maraton 44 yıldan beri, ve karşı karşıya kalınan bütün zorluklara rağmen, dünyanın dört bir yanından sporcuların ve sporseverlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Etkinlik Türk atletizmi, uluslararası spor camiası ve İstanbullular için kaçırılmayacak bir spor festivaline dönüştü. Sainte Pulchérie Lisesi sizleri 6 Kasım 2022 günü bu büyük macera için TOG Gönüllüleri Vakfı ile birlikte davet ediyor!

Sainte Pulchérie Lisesi, uzun yıllardır, Türkiye’deki yeterli imkânlara sahip olmayan bir okulda kütüphane kurmak için büyük bir kitap toplama organizasyonu düzenliyor. Bu sosyal sorumluluk projesi okulumuzun global sürdürülebilir kalkınma misyonunda da yazılıdır. Proje öğrencilerin eyleme geçmelerine, dayanışma içinde olmalarına ve aynı zamanda da ülkenin sosyal gerçeklerini anlamalarına ve böylece gençliği de aydınlatmalarına imkân tanımaktadır.