S-Pace Geek : HEMA

1 Ekim 2019 günü, eskrimcilerimiz okulun avlusunda güneşin altında karşılaştı...

Güzel bir sunumun ardından, okul müdürümüz Sayın Alexandre Abellan ve 11B öğrencimiz Ali, kılıç ve eskrim tutkularını bize nefes kesici bir performansla okul bahçesinde sergilediler. Böyle Avrupa’nın tarihi savaş sanatlarını keşfettik.

11E öğrencimiz ve kılıç şampiyonu Mira da onlara katıldı ve arkadaşça karşı karşıya geldiler !

Daha sonra Ali Avrupa’da tarih boyunca gelişen çeşitli kılıç geleneklerini ve akımlarını anlattı. HEMA “Historical European Martial Arts” ifadesinin kısaltmasıdır. Genellikle, uzun süre unutulmuş ancak günümüzde yeniden keşfedilerek moda olan Avrupa savaş sanatlarını tanımlar. HEMA silahlı ya da silahsız birçok dövüş tekniğinin tamamına verilen isimdir.

HEMA maçı videosunu izleterek Ali bize kılıç karşılaşmasını ve silahsız karşılaşmaların örneklerini sundu.

Biz de kılıç ile dövüşmenin nasıl birşey olduğunu, yarışmaların işleyişini ve saygı duyulması gereken önemli kuralları öğrendik.

*Fransızca AMHE “Arts Martiaux Historiques Européens”, Türkçede “Tarihi Avrupa Savaş Sanatları” olarak adlandırılır.

Gelecek S-Pace Geek etkinliğimizi kaçırmayın.

Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için!