Okulumuzu Hep Beraber Yeşile Boyayalım!

Eminim bir çoğunuzun 2012-2013 eğitim öğretim yılında Sainte Pulchérie Lisesi’nde "Çevre Komitesi" kurulduğundan haberi vardır.

Birçok öğrenci, komitenin kuruluş aşamasında katılım isteklerini dile getirdi ve tam tamına 165 öğrenci bizimle bu yola çıkmaya karar verdi. Her sınıftan birer temsilci seçerek 20 kişilik bir komite kurmaya karar verdik.

Peki tam olarak neydi bu çevre komitesi ? Ne amaçlıyordu ? Başta biz de tam olarak neler yapacağımız konusunda bir fikir sahibi değildik. Oturup okulumuzdaki çeşitli problemleri masaya yatırdık. Sonuç oldukça korkutucuydu. Kağıt israfları, kapatılmayan ışıklar, yemeklerin bir ısırık alınarak çöpe atılması derken liste gittikçe kabardı. Peki bu sorunların üstesinden tek başımıza mı gelecektik ? Hayır, bu sorunları hep beraber çözmeye karar verdik ve birçok proje üzerinde tartışmaya başladık.

Bu projelerle SP’yi tam bir çevreci okul yapmayı planlıyoruz. Gerek düzenleyeceğimiz aktiviteler, gerekse yarışmalarla bunu sizin için eğlenceli bir hale getireceğimizden emin olabilirsiniz. Sizin desteğiniz olmadan bu projeleri yürürlüğe sokmamız olanaksız, bu sebeple bizlere ne kadar yakın olursanız o kadar yeni, eğlenceli ve eşsiz projeler üretebilir ve en önemlisi çevreci olanaklarla okulumuzu yenileyebiliriz.

Haydi SP’liler haydi : “Okulumuzu hep beraber yeşile boyayalım.”

İpek İNCE, Fırat Cem GÜRBEY, Buğra KÖROĞLU, Yasemin KILIÇEL, Orhun TUNAL, Can Paul BASOĞLU, Canberk SAĞLAM, İdil ÖZÇELIK, Fulya ÖNÜGOR, Ali GÜLÜMSER, Fırat DÖŞOĞLU, Berk CINDIK, Beyza TAŞDELEN, Candan CANBULAT, Çağla ÇELİK, Fidan DENİZCİ, Defne KOÇ, Hazer YENİCE, Katia HAVİTERS, Cem ÜNAL, Ege ERKAN, Sude KAÇAR, Ece Su SOY, Mert KÜÇÜKÇALI, Derin SAPMAZ, Beliz BAŞER, Lara ÇAVGA, Gizem KAZANCI, İmge UÇAR, Berk YÖNEY, Didem TEMELTAŞ