MUN Kulübü Öğrencilerimizin Düzenlediği 2. SPMUN Konferansı ve Atölyeleri

Organizasyonunu öğrencilerimizin üstlendiği 2. SPMUN Konferansları 9 Haziran’da Sainte Pulchérie Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından yazılan makalesi aşağıda bulabilirsiniz.

“Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz tek günlük SPMUN atölyesi 10. ve 11. sınıflardan oluşan 8 kişilik bir organizasyon grubu tarafından düzenlendi. Yoğun çalışmalar sonucu 9 Haziran Cuma günü konferansı gerçekleştirdik. Etnik köken temalı konferansımızda 2 İngilizce, 3 Fransızca olmak üzere 5 komite bulunmaktaydı. Delegeler, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü), UNODC (Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi), Droits de l’homme (İnsan Hakları), Santé (Sağlık) gibi komitelerde etnik kökenin yarattığı sorunlara çözümler bulmaya çalıştılar. Fransızcanın 3. komitesi olan “Comité Historique” olarak adlandırdığımız Tarihi Komite’de avukatlar ve hakimler Bosna katliamının soykırım olup olmadığını tartıştılar. Gün sonunda soykırım olduğuna karar kılındı.
Oldukça eğlenceli geçen konferansımıza gelen geri bildirimler de olumluydu. Daha çok hazırlık sınıflarına MUN’in ne olduğunu anlatmaya çalışan bu simülasyon sonunda bir sonraki senenin Fransızca ve İngilizce MUN kulüplerine katılımlarını beklediğimizi belirttik.
Emeği geçen bütün öğretmenlere, organizasyon ekibine ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Seneye görüşmek üzere!”

Gülce – 10B