“Kel Şarkıcı” Adlı Oyunumuza Tevfik Fikret Tiyatro Festivali’nde Jüri Özel Ödülü

Ankara Tevfik Fikret Lisesi 17. Uluslararası Fransızca Tiyatro Festivali Tevfik d’Or’u düzenledi. Okulumuz tiyatro topluluğu 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında festivale katılmak üzere Ankara’daydı.

Tevfik d’Or Festivali her şeyden önce 4 gün süresince sahneyi duygu, kültür ve eğlence kapladığı bir tiyatro bayramı… Amatör oyuncular oyunlarını sunarken ve diğer Frankofon topluluların oyunları izlerken hem oyun hem de tiyatro sevgilerini paylaşıyorlar.

Tevfik d’Or boyunca festival katılımcıları Fransa’dan gelen profesyonel oyuncular ve yönetmenler tarafından verilen beden ve ifade üzerine çeşitli atölyelerine katılıyorlar.
Tevfik d’Or Festivali Fransızca kullanımını ve telaffuzu desteklemektedir.
Oynanan oyunların büyük bir kısmı Fransızca olmakla birlikte, festival katılımcılarının festival süresince kullandıkları ortak dil de Fransızcadır.

Arzu Bigat yönetiminde ve Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Fransızca Öğretmeni Mme Güler eşliğinde Fransızca Tiyatro topluluğumuzdaki 10 öğrencimiz dostluk, paylaşım ve arkadaşlık dolu bu etkinlikte yer aldılar.

Öğrencilerimizin Ionesco’nun Kel Şarkıcı (La Cantatrice chauve) oyunundan serbestçe esinlendikleri oyunları izleyicinin beğenisini topladı ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Jüri üyeleri Mme Itela, M. Boulay ve M. Denecker oyunla ilgili şu açıklamalarda bulundular:
“Sainte Pulchérie Lisesi’nin Kel Şarkıcı oyunuyla Ionesco’nun metninin neşeli, renkli, taze ve keyifli yorumlarına tanıklık ettik. Kesinlikle mutluluk dolu bir andı! “

Öğrencilerimizi tiyatro kulüplerindeki özverili çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz!