Jean Rouaud, Yahia Belaskri ve Claude Alice Peyrottes İle Gerçekleştirilen Atölyelere Dönüş

Geçtiğimiz 24 Mart’ta bir hafta boyunca öğrencilerimizle çalışan yazar Jean Rouaud ve yazar Yahia Belaskri ve yönetmen Claude-Alice Peyrottes’un katılımıyla okulumuzda bir edebiyat gecesi düzenlendi. Öğrenciler tarafından yazılan eserler bütün 10. ve 11. sınıfların ve onların ailelerinin önünde sahnede okundu. Herkeste iz bırakan bu projeye geri dönüp göz atalım!

“Les Fils du Jour” ve “Si tu cherches la pluie, elle vient d’en haut” kitaplarının yazarı Yahia Belaskri 20-24 Mart haftasında 10. sınıflarla yazma atölyeleri gerçekleştirmek üzere okulumuzdaydı. Sayın Belaskri, öğrencilerimizin beklenmeyen bir karşılaşma üzerine düşünmelerini sağladı. Ayrıca karakterlerin ön yargılardan yavaş yavaş sıyrılarak gelişimini ele aldı.

10. sınıflardan ödül alanların listesi
Deniz K.: 1.lik ödülü
Deniz B.: 2.lik ödülü
Mert K.: 3.lik ödülü

1990 yılında “Prix Goncurt” ödülünü alan “Les Champs d’Honneur” adlı kitabın yazarı Jean Rouaud, 11. sınıf öğrencilerimizle “yabancı-tanıdık” teması etrafında aile hatıralarının gün yüzüne çıktığı yazma atölyeleri gerçekleştirdi.

11. sınıflardan ödül alanların listesi
Özgü B.: 1.lik ödülü
Selin K.: 2.lik ödülü
Defne Ç.: 3.lik ödülü

Tiyatro sanatçısı, oyun yazarı ve yazar Claude-Alice Peyrottes, 12. sınıf öğrencileri ile son oyunun sahneye konması sürecini konu alan ve 2. Dünya Savaşı’ndan sağ kurtulan Charlotte Delbo’nun tanıklıklarından oluşan bir seri paylaştı.

Sainte Pulchérie LisesiLe Sayın Peyrottes, Sayın Rouaud ve Sayın Belaskri’ye davetlerini kabul etmelerinden ve bu projeye yapmış oldukları önemli ve kişisel katkılarından ötürü teşekkürlerini sunar.

Metinler giriş katta sergilenmektedir. Ayrıca ilk 3 metin bu makalenin ekinde yer almaktadır.