Hep Birlikte Maçka Parkı’ndayız!

Kaynaştırma günleri kapsamında Hazırlık sınıfı öğrencileri geçtiğimiz Cuma günü Maçka Parkı’na gittiler. Öğretmenleriyle birlikte rahatlayıp, gülüp eğlendikleri ve birbirlerine alıştıkları bir gün yaşadılar...

Kaynaştırma Etkinliklerinin İkinci Aşaması

“Büyük” öğrencilerin arasında bir anda “küçük” olarak bulunmak, öğretmenlerle Fransızca konuşmak, yeni bir çalışma ortamına alışmak, yeni kurallara uymak ; bunlar hiç de kolay değil !

Artık gelenekselleşen kaynaştırma programımız, öğrencilerin okulda kendilerine bir yer edinmelerini, öğretmenlerine ve arkadaşlarına alışmalarını sağlıyor. Okulumuz artık onların da okulu. Günden güne, haftalar geçtikçe, kendilerini hep daha iyi hissedecekler, hatta belki şimdiden iyi hissediyorlar!

Günün ilk yarısında öğretmenleriyle birlikte tiyatro, metodoloji ve yerel ziyaretlerin ardından, dört Hazırlık sınıfımızın öğrencileri Fransızca tasarlanan bir rota oyunu oynamak için Maçka Parkı’na gittiler. Etkinlikler öğrendikleri ilk Fransızca bilgilerini kullanarak oyuna katıldılar.

Gelecek hafta bir gün konaklayacakları Büyük Ada’ya giderek orada da fantastik bir oyun oynayacaklar.

Yeni Hazırlık öğrencilerimize Sainte Pulchérie’deki ilk yıllarında güzel bir eğitim-öğretim yılı ve başarılar diliyoruz.