Hazırlık Sınıflarının Kaynaştırma Programı

Hazırlık Sınıfları Maçka’da

Her yıl, öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen entegrasyon dönemi sayesinde hazırlık sınıfları okullarını daha yakından tanıyor ve kendilerinden neler beklendiğini öğreniyorlar. İkinci etap geçtiğimiz 22 Eylül 2022 tarihinde maçka parkında gerçekleşti. Havanın kötü olmasına rağmen, modumuz iyiydi!

Maçka Parkı gezisi öğrencilerimiz için güzel bir ortamda birkaç metodolojinin yanında Fransızca hakkında da bilgi sahibi olmaları açısından bir fırsattı. Gruplar halinde, etaplar ve atölye çalışmalarıyla belirlenmiş büyük bir yarışmaya katıldılar:

• Talimatlar üzerinde çalışma
• Sınıftaki nesnelerle saklambaç oynama
• Mimlerle Fransızca fiillerin çekimi
• Tabloların açıklamaları

Her öğrenci eğlenerek ilk Fransızca kelimelerini kullandı ama aynı zamanda öğretmenlerini daha farklı bir şekilde tanıma ve ilk arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirme imkânı buldular.

Kaynaştırma döneminin bir sonraki etabı oldukça ada sokaklarında yapılacak büyük bir ralliyle, Büyükada’da gerçekleştirilecek.

Yeni tanıtıma yaptıkları katkılar için katılan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz! Sainte Pulchérie Lisesinin hazırlık sınıflarına başarılarının devamını dileriz!