Fotoğraflarla « Renk’li Devrim » açılışı…

14 Aralık Salı günü, Devrim Erbil’in verdiği “Sanat ve Hayat” temalı konferansın ardından kapılarını açan « Renk’li Devrim » sergisinin açılışı, 300’den fazla katılımcı ile gerçekleşti.

Türkiye Fransa Büyük Elçisi Bernard Emié’nin açılışını yaptığı bu sergide konuşmasında şunları ifade etmiştir:

” Bu akşam burada gördüğümüz çalışmanın kalitesi, Sainte-Pulchérie Lisesi’nin, zengin ve parlak varlığı boyunca kazandığı olağanüstü ününü doğruluyor. Herşeyden önce, sanat, kültür, pedagoji ve eğitim alanlarını biraraya getirmeye gayret ederek, Sainte-Pulcherie’yi İstanbul’daki diğer eğitim kurumlarından ayıran özelliği kendisine kazandıran eğitim kadrosuna teşekkür etmek istiyorum. Lise bünyesinde konuk olan birçok sanatçının aynı zamanda öğrencilerin eğitimine katkıda bulunan pedagojik projelere de dahil edildiklerini öğrendim. Sanat ile eğitim arasındaki bu içiçe geçmişliğin öğrenciler açısından son derece verimli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. “

Bir çok sanatçı, gazetici ve Büyükelçilik camiası´ndan katılımcılar bu büyük gecede bir aradaydılar.

Devrim Erbil, ” Sanat, yalnızca elit çevrelerin elinde kaldığı sürece hayatla bütünleşemeyecektir; ben resimlerimi hayatla bütünleştirmeye çalışıyorum ” diyor. Sanatçının bu amacı, her türlü sanat eseriyle sürekli ve sık bir iletişim yoluyla, okulumuzun öğrencilere sanat ve sanat tarihi hakkında canlı ve aktif bir farkındalık sunma isteği ile mükemmel bir uyum içindedir. Kültürel miras, sanat ve sanat tarihi ile ilgili farkındalık, bizim ortak kültürümüzü oluşturuyor ve aynı zamanda evrensel değerlerde eğitimimizi yapılandırıyor. Sainte Pulchérie Lisesi Müdürü Mr Gentric’e göre :” Sanatsal ve kültürel eğitim, birkaç yetişmiş kişiye ayrılan, elitist basit bir cila olmamalı; eğitim politikamızın önceliklerinden birisi olmalı. “

Sergi, Sainte Pulchérie Lisesi’nin « Od’A-Ouvroir d’Art » sanat galerisinde 11 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilir. Bu sergi için özel olarak bir sergi kataloğu da hazırlandı.

Sayın Büyükelçi’nin Sainte Pulchérie Lisesi’ne yaptığı ziyaretin fotoğrafları için burayı tıklatın.

Sanatçı Devrim Erbil ve Renk Martin Erbil hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen burayı tıklatın.

Devrim Erbil ile öğrencilerimizin buluşmasına ait fotoğraflar için lütfen burayı tıklatın.