Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi

30 Ekim Pazartesi günü, medyateğin giriş katı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet dönemi hakkında çeşitli belgelerin yanı sıra öğrencilerimizin demokrasi ve laik Türkiye Cumhuriyeti hakkındaki görüşlerine de yer veren bir serginin açılışına ev sahipliği yaptı.

Okulumuzda çoşku dolu bir tören ile kutlanan Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Bayramı’nın ardından, medyateğin giriş katında, öğrencilerin Ulu Önder Atatürk’ü ve Cumhuriyet Dönemi’ni daha yakından tanımalarını hedefleyen bir sergiye ev sahipliği yapmaktadır.

Bu sergimizde, 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin kişisel demokrasi tanımları ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bireysel yaşamlarına katkılarını içeren cümleler; görsel ve yazılı belgeler, kitap ve filmler sergilenmektedir.

İki hafta boyunca sergilenecek bu sergide yer alan bilgi ve belgelerden yola çıkarak hazırlanan bir bilgi yarışması da hazırlanmıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı zümresi ile gerçekleştirilen bu sergi, 10 Kasım’a kadar öğrenci ve öğretmenlerimizin ziyaretine açıktır.