3. Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü

Aylarca okuma ve münazara çalışmaları yaparak hazırlanan öğrencilerin Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü için bu yılki son buluşmaları 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Bu iki güzel günü Komite öğrencilerinin kaleminden keşfedin.

“Üç yıldır düzenlenen PLFT (Frankofon liseler arası edebiyat ödülü) kapsamında harika iki gün geçirdik. İlk gün, salı günü, sabah saat 9:00’a kadar okulda derslerimize girdik, ardından hem İstanbul’daki diğer frankofon liselerden hem de İzmir- Ankara’dan gelen arkadaşlarımızla Fransız Kültür Merkezi’nde bir araya geldik. Orada bir şeyler atıştırdıktan sonra daha önceden seçtiğimiz aktiviteleri gerçekleştirmek için gruplara ayrıldık. Her aktivite için okullardan yaklaşık iki kişi seçilmişti böylece kendi grubumuzdaki yeni tanıştığımız arkadaşlarımızla da kaynaşma fırsatımız oldu. Aktivite yaklaşık iki saat sürdü. Aktivitelerimiz bitince hep beraber okulumuza, Sainte Pulchérie’ye döndük ve orada yemek yedik. Yemekten sonra herkesin beklediği an gelmişti; gösteri salonunda büyük münazara gerçekleşecekti. Bütün bu süreç boyunca okuduğumuz kitaplar, yaptığımız yorumlar bu tartışma içindi ve bizi arkadaşımız İpek temsil edecekti. Konferans salonuna gittik ve tartışma başladı. Heyecanla izlediğimiz tartışmada hepimiz İpek’i destekledik. Yaklaşık iki saat süren tartışma sonunda öğretmenlerimizin bize verdiği kağıtlara oy verdiğimiz kişi/kişileri yazdık. Oylama bittikten sonra otobüslere binip Polonezköy’e yol aldık.

Polonezköy’e vardığımız zaman önce odalarımıza yerleştik, yemek yedik. Akşam ise önceden belirlediğimiz müziklerle gerçekleşen disko etkinliği vardı. Bu diskoda diğer liselerden öğrencilerle kaynaşma zamanımız oldu. Yoğun geçen bir günün ardından odalarımıza çekildik. Çarşamba sabahı, kahvaltıdan sonra, bizi karma bir şekilde üç gruba ayırdılar. İlk grup, salı günü öğrenciler tarafından hazırlanan hazine avını oynarken, ikinci grup Le Bruit Des Os Qui Craquent kitabının yazarı Suzanne Lebeau ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Üçüncü grup ise “La Différence Invisible” kitabının illüstrasyonunu yapan Mademoiselle Caroline ile vakit geçirme şansına sahip oldu. Ardından gruplar, dönüşümlü olarak üç etkinliğe de katıldılar. Atölyeler sonlandığında öğle yemeği vakti gelmişti ve haliyle hepimiz çok acıkmıştık…

Öğle yemeğinin akabinde saat 15:00’te buluşmak üzere ayrıldık ve herkes heyecanla beklenen tören için Fransız Sarayı’na gitmek için hazırlanmaya koyuldu. Saat 15.00’da lobide buluşup, servislere binerek Fransız Sarayı’na gitmek için yola çıktık.

Fransız Sarayı’na 1 saat erken vardık ve bu yüzden biraz zaman geçirmemiz gerekti. Lobi kısmında sohbet ederek vakit geçirdik ve Fransa Konsolosu gelince hepimiz salona geçtik. Fransa Konsolosu konuşmasını bitirince ödülleri takdim etmesi için Tunus Konsolosunu sahneye davet etti. Tunus Konsolosu sahneye çıkınca hepimiz heyecanlandık çünkü hepimiz İpek’in kazanmasını istiyorduk. Ve umduğumuz gibi oldu, İpek kazandı. Bunun üzerine hepimiz çok sevindik ve İpek’i kutladık. İpek ödülünü aldıktan sonra Fransız Sarayı’ndaki yemekleri yiyip sarayın tadını çıkardık.”

Öğrencilerimizin Edebiyat Ödülü ile ilgili yazdığı önceki makaleyi okumak için buraya tıklayın.

Bize eşlik ettiği için Madame Christelle Ducrot ve M. Julian Baillargues’e, İpek’e koçluk yaptığı için Mme Ezgi Düzenli’ye, ve tabiii bu şansı bize veren lisemize çok teşekkür ediyoruz!