29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet Bayramı öğrencilerimizin yoğun katılımıyla kutlandı ve bu coşkuda "Aydın Zihniyetler İçin Bir Kucak Kitap" kampayasının da etkisi vardı.

Törene, okul müdürü M. Alexandre Abellan’ın konuşmasıyla başladı. M. Abellan öğrencilere Atatürk’ün, Cumhuriyet’i onlara emanet ettiğini hatırlattı ve onların bayramlarını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından, 3 yıldır sürdürdüğümüz her cumhuriyet bayramında bir köy okulumuza Kütüphane kurma projemiz “Aydın Zihniyet İçin Kucak Dolusu Kitap” kampanyasında toplanan kitapları bu yıl Düzce’nin Yığılca köyündeki ilköğretim okuluna ulaştıran öğrenci ve öğretmenlerinin paylaştıkları görüntüler yansıtıldı önce sahneye…

Türk Müdür Başyardımcımız Mina Akcen ve Fransızca öğretmenimiz Emilie Viau-Gaudin ile öğrencilerimizin oradaki karşılanışları ve 2000’den fazla kitabı, ev sahibi öğrencilerle birlikte kütüphaneye yerleştirmelerini gösteren görüntüler heyecanla izlendi. Bu girişimle Sainte Pulchérie öğrencileri için demokrasi sözde değil eylemde ve özde yaşanmıştı.

Edebiyat öğretmeni Neşe Serdar konuşmasında, “(…) Hepimize düşen görev lâik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerinden ödün vermeden sonsuza kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümektir, çünkü tarih kesintisiz devam eder, devrimler de kesintisiz devam etmelidir.” diyerek öğrencilerin bayramını kutladı.

10D sınıfının, Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milliye Destanı’ndan alıntılarla hazırladığı “Çocuklar, Barış Şarkıları Söylemeli” adlı söz korosu; Barış, şiiri videosu ve Zeynep Bora’nın, Cumhuriyet Bayramında Çocuk Olmak, konulu konuşması sunuldu.
Zeynep Aksoy eşliğinde, gençliğin Atatürk’e cevabı coşkuyla tekrarlandı. Tören, 0nuncu Yıl Marşı ile sona erdi.