Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön

2021 Yılı Sainte Pulchérie Lisesi Cine-Philo etkinlikleri başladı!

Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri 2018 yılından beri okulda gerçekleştirilen geleneksel Ciné Philo etkinliğini, bu kez, 15 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi olarak, « Memento » filminden yola çıkarak "Gerçeklik ve Bilgi" teması üzerine gerçekleştirdiler.

Ciné Philo ya da Felsefi Sinema nedir?

Bu etkinlikte gönüllü öğrenciler, bir film seçip onun üstüne felsefi sorular oluştururlar ve üzerine düşünüp bunlar hakkında oldukça zengin, ilginç ve derin düşünce paylaşımlarında bulunurlar. Moderatör tarafından yönetilen bu süreçte konular hakkında  birbirlerinin düşüncelerine saygı göstererek tartışırlar. 

Etkinliği organize eden 11E sınıfından Yavuz ve Efe etkinlik hakkında bilgileri paylaştılar:

« 15 Ocak 2021 tarihinde gönüllü olan 11. ve 10. sınıfından arkadaşlarımızla “Ciné-Philo” etkinliğini, saat 13h45’te google meet üzerinden gerçekleştirdik. Geçen sene de katılımcısı olduğumuz “Ciné-Philo” etkinliklerini, uzaktan olan bu dönemde devam ettirebilmek için öncü olmak istedik. Bu etkinliği gerçekleştirebilmek için bize destek veren Nimet Hocamıza çok teşekkür ederiz. Üzerinde felsefi tartışma yapmak için; yönetmeni Christopher Nolan olan, 2001 tarihli, “Memento” filmini seçtik. Memento filmi için “Gerçeklik nedir?” “Gerçeklik mutlak mıdır yoksa öznel midir?”, “Bilginin temeli olabilir mi?” ve “Kendi inançlarımıza ne kadar güvenebiliriz?” gibi soruları tema alarak her katılımcının kendi düşüncesini ifade edebileceği, rahatlatıcı, kişiyi tedirgin etmeyen ve herkesin birbirine saygı duyduğu bir ortamda tartışma fırsatı bulmasını sağladık. Etkinliğimize katılan Gülse, İdil, Bahar, Melissa, Buse, Zeynep, Defne, Beril ve Ediz’e çok teşekkür ederiz. Bir sonraki “Ciné-Philo”larda görüşmek üzere. »

Efe ve Yavuz’a bundan sonraki etkinliklerinde kolaylıklar diliyoruz.

 

X