Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı : sonunda kavuştuk !

6 Eylül Pazartesi günü öğrenciler ve öğretmenler maskelerinin ardında gülümsüyordu... 2021 ders yılı heyecan ve normale dönüş umuduyla başladı. 18 aylık sağlık krizinin ardından birbirimize kavuşmak çok rahatlatıcı oldu. Yine de bazen bu tür anlar biraz çekingenlik yaratabilir. Bu çok özel okul açılış günüyle ilgili izlenimlerimiz...

2021 eğitim öğretim yılı başlarken birbirimize kavuşmak en önemli boyuttu. Aylarca bilgisayarlarının başında kalan öğrenciler ve öğretmenler, çok daha doğal bağlar kurmak üzere yeniden yola koyuldular. Ayrıca, bu başlangıç lisemizin tarihinde de yepyeni bir sayfa zira yeni müdiremiz Sayın Hermine Ridé ile ilk senemiz olacak. Okul müdiremiz, açılış konuşmasında öğrencilere şöyle seslendi :

” (…) Değerli öğretmenleriniz ve eğitim topluluğu üyeleri siz öğrencilerimize bugün sevinçle kucak açıyor ve nihayet sizlere yüz yüze eşlik etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Ben de, bu lisedeki ilk ders yılımda bana kucak açan okulumuzda sizleri ağırlamanın gururunu duyuyorum. Aklımızda şu soru var : yola nasıl devam edeceğiz? Pandemiden önceki döneme hiçbir şey olmamış gibi geri dönmek düşünülemez. Bizleri yalnızlığa iten bu salgından çok şey öğrendik. Hem kendimize dair, hem de ihtiyaçlarımıza dair. Kendimize ve itirazlarımıza dair. Kendimize ve kapasitemize dair. Her zaman bir alternatif olduğunu keşfettik. Mükemmel olmasa da mümkün olan bir alternatif ! Durumun getirdiği zorluklara cömert ve yaratıcı çözümler aradık. Öyleyse, belki de yeterince anlamlı olmayan durumlara anlam katabilmek için, bu ders yılının başında birlikte hatırlayarak ve ayrımına vararak, dinamizm aramalıyız. (…)”

Ardından sözü alan Türk Müdür Baş Yardımcısı Minâ Akcen de öğrencilere şu mesajları verdi :

“(…) Yepyeni bir sayfa açacağımız gün bugün, yine bilgiyi ve teoriyi gerçek kazanıma dönüştürmek için okul duvarlarının ötesine taşıma heyecanı içinde olacağız, deneysel çalışmalardan robotik yarışmalarına, uluslararası konferanslardan proje sunumlarına kadar bir çok alanda gelişimlerinizi gözlemleyeceğiz. yeteneklerinizi bizimle buluşturduğunuz okul sahnemizde ve birbirinden farklı etkinliklerde izleyeceğiz sizleri, farklı ölçeklerde yapacağınız projelerde ifade edeceksiniz kendinizi, maçlar, turnuvalar, medyatekte sunumlar, öğle teneffüslerimizin vazgeçilmezleri olacak, bazen eğleneceğiz, bazen eğlenirken keşfedip öğreneceğiz ve sizler yeteneklerinizi keşfettikçe kendinizi geliştirip hayata hazırlayabilecekseniz, bu aşamanın tam da eşiğinde olan son sınıf öğrencilerimizi, hiç unutmuyor ve şimdiden hedeflerine doğru ilerleyecekleri başarılı bir süreç diliyoruz.(…)”

Son olarak, yeni mezunumuz Duru öğrencilere seslenerek, Sainte Pulchérie’de geçen yıllardan sonuna kadar faydalanmalarını diledi. Biz de onun düşüncelerine katılıyoruz.

Ayrıca geçen yıl aramızda olan ancak bu yıl yeni ufuklara yelken açan öğretmenlerimizi de özleyeceğiz. Artık Notre Dame de Sion’da görevli olan müdürümüz Alexandre Abellan’ı andık.

Değerli edebiyat öğretmenimiz Saadet Çınar’ın anısı yaşatacağız.

Herkese güzel ve verimli bir eğitim öğretim yılı dileriz.

X