12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!

Diploma töreni öğrencilerimizin hayatlarında her zaman özel ve eşsiz bir anı olmuştur. Bu tören aynı zamanda Fransız kültürüyle geçirilmiş son beş yıl boyunca gösterilen tüm gayretlerin ödüllendirilmesidir ve lise hayatının sonu ile üniversiteye geçişi sembolize eder. Yeni mezunlarımızın onuruna düzenlenen bu özel gece, öğrencilerimizin başarılarını arkadaşları, aileleri ve öğretmenleriyle kutlamalarına vesile olmuştur.

La cérémonie a été marquée par le discours de M. Abellan, Directeur du Lycée Sainte Pulchérie.

“Chers élèves, chers parents, chers professeurs,

Konuşmasında Okul Müdürümüz Sayın Alexandre Abellan şu şekilde ifade etti :

“Beş yıl önce, ebeveynleriniz, şehrin ortasındaki bu minik cennetin, pek çok kimsenin bilmediği bu küçücük bahçenin, toprağına güvenip, o yüksek kaliteli, toprağın bereketli olduğunu düşünerek, hayatlarının tohumunu o en kıymetli fidanlarını bu bahçenin kapısından içeri getirdiler (…)

Sınıf adındaki o kırılgan, denge ortamının sakinlerine, titiz öğretmenleriniz hünerli elleriyle, sebat, endişe ve özenle, o genç dalların kök vermesini sağlamışlardır. Doğayı eğitmek, doğal gevezeliğinizle baş etmek, yabani bitkilerin yarattığı düzensizliğe, kötü otlarla ve kötü alışkanlıklarla savaşmak için sabır gerekir. Dikkat gerekir (…)

Sizler şimdi artık büyüdünüz. Ağaçlar gibi büyüdünüz, tıpkı bizim amblemimizdeki ağaç gibi, kültür, adalet, özgürlük kavramlarıyla beslenmiş olarak. Başlarınızdan oluşan ormanı görebiliyorum ta göklere değiyor. Ve kökleriniz, sağlam kökleriniz derinlere bu okulun geleneklerine kadar inmiş destek alıyor. Neden korkacaksınız ki ? Hümanizmle beslenmiş bir toprakta kök salmış olan ağaçları yerinden sökmek öyle kolay değildir.”

Konuşmaların ardından öğrenciler, sınıflarına göre sırayla sahneye çıktılar ve salonun alkışları arasında öğretmenlerinden diplomalarını aldılar. Tören bittiğinde tüm davetliler geleneksel balon uçurma anı ve 2017 mezunları fotoğrafı için bahçede buluştular. Ardından Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan kokteyl sunuldu.

Öğrencilerimize eğitim hayatlarının devamında başarılar dileriz. Sainte Pulchérie Lisesi’nin kapıları sizlere her zaman açıktır!