Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Robotik Kulübü

Öğretmen: Abidin ZENGİNLER

Tanım:

Robotik; robotlarla ilgilenen bir bilim dalıdır. Mekanik, bilişim, elektronikle ilgili çeşitli yönlerin de yer aldığı farklı disiplinleri içeren bir alandır. Robotik aynı zamanda sosyal bilimler, tıbbi bilimler ve etikle de ilgilidir.

Hedeflerimiz:

1. Robot tasarlamak
  2. Öğrencilere, robotikten kaynaklanan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişmeleri öğretmek
  3. Matematik teoremlerini, fizik kanunlarını uygulamaya koymak
  4. Bilgisayar programı öğretmek ve yapay zeka uygulamaları yapmak
  5. Robotikle ilgili yarışma ve sunumlara katılmak

Uygulamalarımız:

Robotik atölyeleri sonucunda öğrencilere farklı STEM uygulamaları yapılmaktadır. Yapılan uygulama ve projeler ile farklı makerfair çalışmalarına katılınmaktadır.

• 2023 Houston First Turnuvası katılım
  • 2023 NYC First Turnuvası katılım
  • 2023 Haliç Regional Turnuvasına katılım
  • 2022 Bosphorus Turnuvasına katılım
  • 2021 Bosphorus Turnuvasına katılım
  • 2020 Online FRC turnuvasına katılım
  • 2019 FRC İstanbul turnuvasına katılım
  • 2019 ABD West Palm Beach bölgelerindeki turnuvalara katılım
  • Türkiye Off-Season Sunumu (FRC 2018 Off-Season robotik turnuvası için buraya tıklayınız)
  • First Robotics Competition katılım (2018 New York Turnuvası için buraya tıklayın)
  • Makerfair Çalışması (2017 Bilim ve teknoloji fuarı: SP Maker Faire için buraya tıklayınız)
  • Ülke çapında yapılan çeşitli bilim şenliklerine katılım

Atölyelerdeki mekanik ve elektrik sistemlerinin beraber kullanımı sonucu mekatronik sistemler tasarlamak, proje üretimi yapmak ve ayrıca takımımızda, farklı disiplinlere sahip kodlama sistemleri ile coding ve yapay zeka çalışmaları yapılmaktadır.

Robot eğitiminin yanında çeşitli sosyal projeler de yapılmaktadır:

• Afrika’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Akıllı Köy Projesi
  • Çevrimiçi eğitime destek için ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtım projesi
  • Pandemi nedeni ile oluşan maske kirliliğine azaltmaya yönelik maske toplama projesi
  • Afrika’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Akıllı Köyünde kadınlara yönelik mikro kredi projesi
  • Mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik eğitim projesine destek

Televizyon / EkoTurk :