FRC 2018 Off-Season Robotik Turnuvası

Bu yılki FRC Off-Season Robotik Turnuvası 19 ile 22 Ekim 2018 tarihleri arasında Ülker Arena yerleşkesinde düzenlendi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 64 takımın katıldığı turnuvada başarılı sunumlar gerçekleştiren okulumuz robotik takımı "SPARC 5665" biri bireysel, ikisi takım halinde olmak üzere toplamda üç farklı ödül almaya hak kazanmıştır.

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Vakfı 1989’da gençlerin teknoloji ve gelişime olan ilgilerini ve katılımlarını arttırmak amacıyla kuruldu. Manchester merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan FIRST, gençlere, kendine güven, bilgi ve hayat tecrübesi kazandırmak; kendilerini bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında geliştirerek, kariyer planları yapabilmeleri için fırsat vermek amaçlarını taşır.

Gerçek sezonların dışında takımların kendilerini geliştirmeleri için Off-Season adı altında ön turnuvalar da düzenlenmektedir. 2014 yılından beri ülkemizde ulusal çapta Off-Season turnuvalar düzenlenmektedir.

SPARC 5665’in 2018 Off-Season’da kazandığı ödüller:

• Robot Yarışları – Final Alliance
  • Entrepreneurship Award
  • Takımını En iyi Organize Eden Safety Kaptan Ödülü

Bu yıl yapılacak gerçek sezon turnuvasında takımımız 26 ile 30 Mart 2019
tarihlerinde arasında ABD’de South Florida Regional FIRST Robotics Competition’a katılarak ülkemizi temsil edecektir.

Geçtiğimiz senelerde turnuvaya katılan öğrencilerimizin izlenimleri:

“Katıldığımız İstanbul Regional FRC yarışmasında gerçekten çok eğlendik. Hepimiz bu işi başarmak için çalışmış, bazen okulda kalıp uğraşmış, bazen de gece geç saatlere kadar yazılar yazmıştık ve sonunda emeklerimizin karşılığını aldık. Bizim için çok önemli olan mühendislik ödülünü aldık. Kazanmak için her ne kadar hırslansak da diğer takımlar ile birlikte yarışmayı birlik olmayı ve grup olmayı öğrendik. Bize yeni şeyler katabilecek bir sürü insan ile tanıştık. Yarışmada karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen, tüm bunları başardığımız için mutluyuz ve kendimizle gurur duyuyoruz.”

“Bu yarışmanın önemi benim için çok büyük çünkü dünyaca tanınmış bir kuruluşun düzenlediği etkinlikte böylesine önemli bir role sahip olmak beni çok gururlandırıyor. Herkesin düşündüğünün aksine, biz burada sadece bir robot yapıp yarıştırmıyoruz, çok değerli arkadaşlıklar kuruyor ve hayatımızda etkileyebilecek deneyimler kazanıyoruz. Gelecekte mühendislik alanında hayallerim olduğu için şimdiden planladığım meslek için çalışmalar yapıyorum. Yeri geldi bu yolda pek çok zorluklarla karşılaştık, yeri geldi çok büyük fedakarlıklar yaptık, ama bunların hepsine değdi.”

Ilgar, 10-B
Mina, 10-C