Kristalografi Günü

Kristalografi yılı çerçevesinde, Sainte Pulcherie Lisesi kristal grubu öğrencileri sizleri Kristalografi Günü’ne davet ediyor. Kristalografi Grubu öğrencilerimiz tarafından lanse edilen Kristal Geliştirme Yarışması 24 Mart tarihinde sona ermiş de olsa, kristalografi yılı çerçevesinde yapılan etkinliklerimiz devam ediyor... Öğrencilerimiz Kristalografi Günü programını sizlerle paylaşıyor.

“Kristallografi yılı çerçevesinde okulumuzda bir kristalografi grubu oluşturduk ve bu grup ile İstanbul’daki okullar arasında bir Kristal Geliştirme Yarışması başlattık.

Arkadaşlarımızın kristallerini teslim aldık, şimdiyse sıra jürinin en iyi kristale karar vermesinde!

Kristallografi Yılı’nı kutlamaya devam etmek adına, sizleri 23 Mayıs’ta Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süheyla Özbey’in kristalografi üzerine vereceği konferansla zenginleşecek olan Kristalografi Günümüze davet etmekten onur duyuyoruz. Konferansın ardından Swarovski tarafından armağan edilen ödüllerin verileceği ödül töreni yapılacaktır.

Aynı zamanda “Kristale Seyahat” adlı sergimizi gezerek kristal tarihi ve kristallerin saklı olduğu alanlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kristal Günümüzün bir diğer etkinliği ise öğrenciler için yapılacak olan atölyeler ve öğretmenler için Dr. Yunus Zorlu tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmalarıdır.

Prof. Dr. Süheyla Özbey’in konferansına ve ardından yapılacak olan ödül törenine katılımlarınızı bekliyoruz!”

Daha fazla bilgi için: kristalo2014@sp.k12.tr

Yeni haberleri, gelişmeleri takip etmek adına sizleri Facebook sayfamıza davet ediyoruz: gruba katılın.

Kristal Geliştirme Yarışmasıyla ilgili daha fazla bilgi için buraya, Sainte Pulchérie Lisesi Kristalografi grubuyla ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Resmi İnternet Siteleri:
Année internationale de la cristallographie
Ulusal Kristalografi Derneği
Association Française de Cristallographie

Öğrencilerin çalışmalarını gösteren film: