Kabataş Lisesi MUN Konferansı

İngilizce MUN Kulübünden 10 öğrencimiz Kabataş Lisesi MUN Konferansı’na katıldılar. Deneyimli öğrencilerimiz ve ilk defa bir MUN konferansına katılan öğrencilerimiz için uzlaşı ve tartışmayla geçen unutulmaz bir fırsat...

Öğrencilerimiz Kabataş MUN Konferansı’nı anlatıyor:

“Öncelikle ilk kez Kabataş MUN konferansına katıldığım için ne kadar mutlu ve şanslı hissettiğimi söylemeliyim. Açılış gösterisi sırasında bu organizasyonu düzenleyen ve yer alan herkesin çok çalıştığı o kadar belliydi ki! Açılış gösterisinde bir çok konuşmacı vardı ve hepsi konuşmalarıyla bize temamızın ve konularımızın aslında insanlar için ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Ertesi gün hepimiz ön toplantı (lobbying) için komitelerimize gittik. Benim komitem İnsan Hakları komitesiydi ve komitemdeki herkes yoğun geçecek bu üç gün için oldukça hazırlıklıydı. Ön toplantı sırasında Yunanistan delegesinin Eritre’deki totaliter rejim hakkında yazdığı çözüm önerisini çok beğendim ve imza atarak “co-submitter”ı oldum. Çok başarılı toplantılar geçirdik ve sonunda komitedeki delegeler tarafından hazırlanan yedi çözüm önerisinden ikisi genel oturumda tartışılmak üzere onay aldı. Bizim çözüm önerimiz de bu iki tanenin arasındaydı. Co-submitter olarak bütün ülkelere bu çözümü onaylamaları için konuşma yaptım fakat maalesef Eritre delegesi çözümümüze karşı oy kullandığı için önerimiz geçemedi. Kapalış konuşmasında ise herkes (ben dahil) çok duygusaldı çünkü bir konferansın daha sonuna gelmiştik. Kapanıştan sonra komitemde yardımcı başkan olan kıza, bana çok yardımı dokunduğu için sarılmaya gittim. Öğretmenlerimize bizi bu konferansa katılmaya teşvik ettikleri için çok teşekkür ederim.”
Lâl Kızıltaş 10-B

“Bu benim MUN’daki ilk deneyimimdi. İlk başta çok stresli ve gergindim çünkü MUN’da kullanılan İngilizce çok zor ve anlaşılması güçtü. Aynı zamanda topluluk önünde konuşma yapmanın da çok zor olduğu kanısındayım. MUN’da Fransa’yı temsil edeceğimi öğrendiğimde çok sevindim. Kabataş Erkek Lisesi’nde oturumlar başladığında fark ettim ki, herkes benim gibi gergin ve heyecanlı. Oturumlar sırasında konuşulan konuları anlamak için elimden geleni yaptım. Hatta, topluluk karşısında konuşma yapma korkumun da üstesinden geldim. Bir sürü cana yakın kişiyle tanıştım. Ayrıca oturumlar sırasında bazı delegelerin İngiliz aksanlarına hayran kaldım. Onlarınki gibi bir aksanım olsaydı susmak nedir bilmezdim herhalde 🙂 Önümüzdeki sene sosyal kulüp olarak kesinlikle MUN’u seçeceğim.”
Onur Alptekin 9-C

daha fazla+