Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön
  • Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz ve onlara eşlik eden 10 öğretmenimiz, Kapadokya'da 18. kez düzenlenen geleneksel Yeşil Sınıfımızdan dönerken, işte öğrencilerin kendi sözleriyle, Hazırlık sınıfına damgasını vuran bu eğitim gezisine dair izlenimleri.
  • “Hayat paylaştıkça güzel”, ne anlamlı, ne doğru bir söz. Evet, “Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap” projemizle Kasım 2023'de gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizin ardından, Şubat 2024'de “Bir kalem, Bir Tebessüm”' projemizle yine Malatya, Yeşilyaka İlk ve Ortaokulundaki kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bir bilgisayar sınıfı kurmaları için de destek vermeye gayret ettik. Malatya, Yeşilyurtlu kardeşlerimiz, şimdi rengarenk, defterleri, kalemleri ile, eğitimlerine katkı sağlayacak teknolojik imkanlar ile yarının Türkiyesine hazırlanıyorlar. Onların sevgileri yüreklerimizi öylesine ısıttı ki, “İŞTE DOSTLUK, İŞTE KARDEŞLİK” dedik, yüreğimizin taaa derininden, onları hiç unutmayacağımızı yenileyerek.
  • 12. sınıf fen öğrencilerimiz Bilkent ve ODTÜ gibi prestijli üniversitelerin laboratuvarlarını ziyaret ettiler. Nanoteknoloji, optik ve kimya gibi alanları kapsayan çeşitli seminer ve deneylerde yer aldılar.
  • Son 10 yıldır her sene, "Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projesinin kapsamında, ihtiyacı olan bir okulda bir kütüphane kurmak ve oluşturmak için binlerce kitap topladık ve gönderdik. Ülkemizin yaşadığı korkunç depremlerin ardından 16'ncı kütüphanemizi bu depremlerden etkilenen Yeşilyaka İlkokulu ve Ortaokulu'nda kurmaya karar verdik.
  • Her yıl lisemizin 10. sınıf öğrencileri, pitoresk bir ortamda sayıların ve harflerin dünyasını keşfetmek için Selçuk bölgesinde bir haftalık kırmızı sınıf gezisine giderler. Şirince köyünde yer alan ünlü matematikçi Ali Nesin'in matematik köyünün eğitim projesi, öğrencilerde yaratıcılığı ve eleştirel düşünmeyi teşvik ederken, onlara sınıf dışında bir öğrenme deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.
  • Cumhuriyetimizin bu yıl 100. yaşına girmesi sebebiyle, cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları kapsamında 12.sınıf öğrencilerimizle tarih öğretmenlerimiz Lale Özbal ve Işıl Kandolu ile birlikte cumhuriyetin yapı taşı olan Lozan Antlaşması ve İstanbul'un tarihi ile ilgili iki sergiyi gezdik.
  • Son on üç yıl boyunca, hazırlık sınıfı öğrencilerinin her dönemi Büyükada'daki entegrasyon programına katılmıştır. Gezi, öğrencilerin değerli arkadaşlıklar kurmalarını ve okula motive olmuş bir şekilde dönmelerini sağlıyor.
X