Yazar Soline De Laveleye ile Gündelik Haberlerle İlgili Atölye

Bu hafta, tüm 9. sınıf öğrencileri, büyüleyici haber hikayelerini keşfeden, yazar Soline De Laveleye'nin yönettiği yaratıcı yazarlık atölyesine katıldı. Sainte Pulchérie Lisesi'nin kütüphanesinde gerçekleşen atölye, bu hafta sonu Çocuk Kitapları Festivali'nin organizatörleri Moovandji ile ortaklaşa kuruldu.

Yaşlı bir insanın cansız bedeni, kaybolan papağanı, bahçenin yokuşundan aşağı koşturan çocukların sesleri, bir motosikletin kükremesi… Peki ne oldu? Soline De Laveleye’nin dinamik yönetimiyle 9. sınıflar, bu gizemli olayın nasıl geliştiğini açıklamak için hayal güçlerini kullandılar. Öğrenciler, kütüphaneden ayrılırken akıllarında dramaya ışık tutan orijinal bakış açıları içeren hikâyeler ve öneriler kaldı. Soline De Laveleye, genç yazarları öğretmenleriyle birlikte hikâye anlatımı araştırmalarına devam etmeye ve hatta belki de bu haberi Radio Pulchérie’deki bir dizi podcast’te dile getirmeye teşvik etti.

Soline De Laveleye’ye öğrencilerimizin her birine gösterdiği ilgi için ve ayrıca projenin kurucuları ve organizatörleri Moovandji ekibi Gwenola ve Flore’ye içtenlikle teşekkür ederiz.

Soline De Laveleye, 8 ve 9 Aralık’ta İstanbul’daki Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Çocuk Kitapları Festivali’nde çocuklarla bir araya gelecek. Birçok Frankofon çocuk kitabı yazarını bir araya getirecek olan bu festival hakkında daha fazla detay için buraya tıklayın.

Kitap fuarı herkese açıktır, giriş ücretsizdir ve kayıt zorunludur: kayıt olmak için buraya tıklayın.