Rehberlik Servisi Yeni Gelen Öğrencilerimize Destek Oluyor !

Liseye başlamak pek çok öğrenci için özellikle Hazırlık sınıfını atlamış olan yeni 9. sınıf öğrencileri için hem heyecanlı hem de zaman zaman kaygı verici bir dönüm noktasıdır. Bir yanda ortaokulda bırakılan arkadaş çevresinden ayrılmanın getirdiği hüzün, diğer yanda hiç tanınmayan yeni bir ortama girmenin yarattığı kaygı, öğrencileri zorlayabilir.

Okulun açıldığı ilk günlerde heyecan, tedirginlik, yalnızlık, sıkılma yaşayıp başarılı olup olmama, arkadaş edinip edinememe, alışılıp alışılmayacağı gibi duygu ve düşünceler öğrencilerin zihinlerini kurcalar.  Hele ki Hazırlık sınıfını atlayıp 9. sınıfa gelmiş öğrencilerimiz için ayrıca bir önceki sene hazırlık sınıfı okumuş ve kaynaşmış öğrenci grubuna dahil olup olunamayacağı ile ilgili kaygı da ayrı bir zorlanma konusudur. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak amacımız bu öğrencilerimizin belirli sosyal ve akademik beceriler edinmeleri konusunda onlara eşlik etmektir.

Öğrenciler arkadaş edinebildiklerini gördüklerinde, stresle nasıl baş edebileceklerini öğrendiklerinde ve okulda kendilerini güvende hissettiklerinde büyük ölçüde uyum sağlayabilmektedirler. Ancak bu beceriler etkili ders çalışma, zamanı yönetme, hedef belirleme gibi akademik becerilerle de pekişirse uyum süreci başarılı bir şekilde tamamlanır.

Sainte Pulchérie Lisesi Rehberlik Servisi, hazırlık sınıfı atlamış öğrencilerimize, onların uyumu sürecini pekiştirmek amacıyla küçük gruplar halinde atölye çalışması gerçekleştirmiştir. Rehberlik ders saatlerinde yapılan bu çalışmalarda, öğrencilerimizin genel duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri, beklentiler, endişeler, endişeleri giderme yolları, arkadaşlıkta dikkat edilecek noktalar, stresli durumlarla baş etme becerileri konularında paylaşımlarda bulunmaları sağlanmıştır.