Okuma Komitesinin Lansmanı

İki kat büyük bir medyatek, iki kat yeni fikir... Ve bu güzel fikir çalışmasında ve edebiyat ile kültür ara buluculuğu kurulması adına yapılacak yeni çalışmaların ortaya konmasında öğrencilerimizin yerleri hazır !

Medyatek büyüdü, süslendi… ve şimdi sırada işleyişini gözden geçirmek var. Okul idaresi ve medyatek çalışanları en müdahil öğrencilerin kendilerini ifade edebilmelerini ayrıca medyatek hayatında ve gelişmelerinde (yönetim, medyatek kuralları, etkinlikler, malzeme alımları) yer alabilmelerini arzu ediyorlar.

Yeni fikirlerin geliştirilmesi için öğrencilerden oluşan bir okuma komitesi oluşturuldu.
Tavsiyelerde bulunmak, etkinlik oluşturmak, tanıtım yapmak, iletişim: hedefler, roller ve haklar geliştirilebilir.

Her öğrenci karakteri ve zevkleri doğrultusunda bir görev üstenecek ama bunlar sabit kalmak durumunda değil.
Öğrenciler sene başında belli başlı beceriler doğrultusunda kendilerini değerlendirecekler. Yıl içerisinde başarılı oldukları yönlerinden faydalanabilecekleri gibi başka yönlerini de geliştirebilecekler.

Okuma komitesinin lansmanı aynı zamanda yeni bir ulusal projeye denk geldi: Türkiye’deki Fransız Büyükelçiliği bu yıl Türkiye’deki Fransız Okulları Edebiyat Ödülü’nü başlatıyor.

Bu öğrencilerin ilk misyonu Fransız gençlik edebiyatından beş roman okumak olacak. Aynı romanlar, aynı süre içerisinde diğer Fransız okullarındaki arkadaşları tarafından da okunacak. Kısa, sürükleyici, tartışma ve fikir alış verişine olanak veren kitaplar!

Bu sene komitede yer alan öğrenciler:
10 A – Hamide Selin TÜNCER
10 B – Delfin TUNA
10 B – Alptuğ ÖZDEMİR
10 B – Buket KUROĞLU
10 B – Diba Aliye ÖĞRETMENOĞLU
10 B – Kaptan Mert ALPERAT
10 C – Deniz BENBASA
10 D – Nazlıhan FIRAT
10 D – Umut Mert KARACAOĞLU

Bu komitenin felsefesini anlatan fotoğraflı tanıtım için buraya tıklayabilirsiniz..

daha fazla+