MUN Kulübümüz Saint Joseph Lisesi’nde düzenlenen FMİNUE’de

Bir gelenek haline geldi: Aralık ayında, MUN Kulübü öğrencilerimiz Saint Joseph’te MFİNUE etkinliğine katılıyorlar.

Bir MUN konferansının ne olduğunu hatırlayalım: lise öğrencileri tarafından ve lise öğrencileri için düzenlenen BM konferanslarının bir simülasyonudur. Farklı roller oynamaya çağrılırlar (delege, bir ülkenin büyükelçisi, konferansın genel sekreteri, komite başkanı, gazeteci, haberci, güvenlik görevlisi vb.). Konferans birkaç gün sürer ve birkaç komiteye ayrılırlar. Organizatör lisede gün boyu toplantılar düzenlenmektedir. Lobicilik, farklı delegelerin bir araya gelmesi için bir fırsattır. Nihai hedef, temsil edilen farklı ülkelerin görüşlerine göre kararlar oluşturmaktır.

8 Aralık hafta sonu soğuk ve yağmurlu geçti fakat etkinliğe katılan 10 öğrenci hazır bulundu. Lisemizin 9, 10 ve 11. sınıflarından gelen her birine bir ülke temsili ve ele alınacak bir tema verildi.

Her yıl, seçilen konu farklıdır ve güncel olaylarla bağlantılı bir tema seçilir. Bu yıl, MFİNUE2023 şu konuyu ele aldı: “Nefessiz kalan bir gezegen: dengeleri yeniden kurmak.”

Bu, öğrencilerin her biri için bir fırsattı:

• Diğer uluslararası liselerden ve farklı ülkelerden gençlerle tanışmak
  • Fransızca konuşmak ve fikirlerini başkalarının önünde savunmak
  • Çağdaş dünyanın jeopolitik, sosyal ve çevresel zorlukları hakkında farkındalık yaratmak

Öğrencilerimizin layık görüldükleri ödüller:

Özge Ge. Mansiyon ödülü aldı. İnsan Hakları Konseyi’ne katıldı

Jadon R. Mansiyon ödülü aldı. ECOSOC üyesiydi

İstanbul’daki Saint Jospeh Lisesi’nin organizasyon ekibini, öğrencileri ve öğretmenleri bu etkinliği düzenledikleri için tebrik ediyor ve sıcak karşılama için her birine teşekkür ediyoruz!