Medyatekte Moleküler Atıştırma

Çikolatalı börekler, Patatesli tatlı toplar... Bu sene de değişen geleneksel tatlar... Hangi duyumuza güvensek bilemiyoruz! Tadına bakmaksızın Jelimsi ve renkli şeylerin, Tahmini zor ne olduklarını bilebilmenin!

Lezzet haftası vesilesiyle her yıl 11 Fen’lerin damak tatlarını akıllıca birleştirdikleri lezzet hazırlıklarının göz zevkimize hitap etmesi kadar, bizleri şaşırtması da bir gelenek halini aldı. Medyatek öğretmenleri de bunu fırsat bilerek yemek tarifleri ve beslenme ile ilgili kaynaklara vurgu yaptılar.

12 Kasım 2013 Salı günü büyük tadımda, tüm boğazına düşkünler ve meraklılar fen öğretmenleri ile moleküler mutfak üzerine haftalarca denemeler yapan 11 C ve 11 D sınıflarının mutfaktaki yaratıcılıklarını gördüler, kokladılar, dokundular ve tattılar.

Öğrenciler için zorlukları mı? Herkesi görünüşle aldatarak, tadıma sunulan gıdaların dokusu ve tadıyla ilgili şüpheye düşürmek… Başarılı da olundu; hangi duyumuza güveneceğimizi bilemedik!

Bu sayede öğrenciler mevcut çeşitli jeller ve renklendiricilerin bazılarının zararsız olduğunu, öte yandan sanayi ürünlerinde maalesef kullanımı yaygın olan ve çokça tüketilen diğerlerinin ise tehlikelerinin farkına vardılar.

Sainte Pulchérie Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve öğretmenleri klasik lezzetler ve krepler, limonlu pastalar veya kişlerle mutlu ettiler. Zil çaldığında her şey tükenmişti! Bundan şüphe eden var mıydı?

Önümüzdeki sene yeni mutfak keşiflerinde buluşmak üzere!

Medyatekte kullanılan kaynaklar arasında Anne Cazor ve Christine Liénard’ın Marabout Yayınları’ndan çıkan Petit précis de cuisine moléculaire : 20 techniques pour comprendre, 40 recettes pour tester kitapları ayrıca Hervé This’in eserleri ve dergi makaleleri yer almaktadır.

Ekte yer alan dosyaları inceleyin:

• Her yönüyle beslenme ve lezzetle ilgili medyatekteki referanslar: “Lezzet haftası-Kaynakçası 2013”
  • Misafirlerinizi üç renkli makarna ya da birtakım bilimsel hilelerle şaşırtmak için: “Renkli Lahana”

2012 yılının ilgili makalesini okumak için buraya tıklayın.

daha fazla+