Marmaris’te ’’Mavi Sınıf’’Projesi Öncesi Dağ Bisikleti Eğitimi

Marmaris te gerçekleştireceğimiz’’Mavi Sınıf’’ projemize öğrencilerimiz hazırlanıyor...

Marmaris’te gerçekleştirdiğimiz ’’Mavi Sınıf’’ projemizde öğrencilerimiz, dağ bisikleti sporu yapmaktalar. Program çerçevesinde, daha önce belirlenmiş çeşitli bisiklet rotaları kullanılarak öğrencilerimizin, aynen diğer doğa sporlarında olduğu gibi limitlerini keşfedip, bunları daha uç noktalara taşıma, el-göz-ayak koordinasyonu kazanıp; hızlı karar verebilme ve öngörü yeteneklerini geliştirebilmeleri amaçlanmaktadır.

Proje öncesi, dağ bisikleti konusunda daha önce bisiklet kullanmamış veya deneyimini arttırmak isteyen öğrenciler için 21/09/2011 tarihinde 14.15-15.45 saatleri arasında okul bahçemizde bir ön çalışma yapıldı.Bisiklet eğitimi konusunda deneyimli olan Beden Eğitimi ve Spor öğretmenlerimizce gerçekleştirilen eğitim programına, projeye dahil olmaya istekli 16 öğrenci katıldı.

daha fazla+