Marmaris’te Mavi Sınıf

Lise1 sınıfları

2011 Öğretim ve Öğrenim yılı bütün lise 1 öğrencilerinin yeni keşifler yapmalarıyla başlayacak.Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4 lise 1 sınıfı 25 -30 Eylül tarihleri arasında 1 hafta Marmaris UCPA Fransız Kampına gidiyorlar.

Bütün Lise 1 öğrencileri programda olan su sporlarına, aynı zamanda da çevre ve suyun korunması konularının ortak işlendiği Fransızca, Biyoloji ve Fizik derslerine katılacaklardır.

Öğretmen ve öğrencilerimize, fen ve dil dersleri arasındaki bu ortak çalışmayı başarıyla yürütecekleri ve öğrencilerimize çevre bilincine sahip yarının yetişkinleri olacakları konusunda güveniyoruz.

UCPA’nın öğrencilerimizin kullanımına açacağı sınıflarda, öğretmenlerimiz suyun dönüşümü, enerji konusu, deniz ve kıyı kirliliğinin yarattığı sorunlara değinecekler ve çevre kirliliğine neden olan etkenlere karşı çözüm olanaklarını ele alacaklardır.

Her gün, bütün öğrenciler üç saat boyunca eğitim görecekler ve su sporları (Kano, Sörf, Yelken) yapacaklardır. Ayrıca dağ bisikleti turlarıyla Marmaris Bölgesi’ni de keşfedeceklerdir.

Konular, öğrencilerin Lise1 programındaki diğer derslerle bağlantılı olarak hazırlanacaktır.

Kapadokya Doğa Sınıfından sonra bu yeni girişim « Mavi Sınıf », öğrencilerin ufuklarının açılmasına ve eğitimlerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Her türlü bilgi için Lise 1 Müdür Muavini Güler KAYHAN’a müracaat edebilirsiniz.

daha fazla+