Lape’de “Buluşma” Sergisi’nin Açılışı

Fotoğraf, Sainte Pulchérie Lisesi ile Lape Hastanesi arasındaki bağları güçlendirmek adına yeni bir araç olmuştur. Gönüllüler, erkek kapalı servisi sakinlerinin fotoğrafı sevdiklerinin farkındalar. Bu nedenle okulumuz öğretmenlerinden David Séguin portre çalışması üzerine bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğin amacı şöyleydi: Hastane sakinlerinden her biri kendileri için değerli bir obje seçecek ve onunla poz verecekti. Ardından da öğrenciler fakat bu sefer farklı bir pozla fotoğraf makinesinin karşısına geçeceklerdi. Bu şekilde birbiri ardına gelen iki portre, öğrencilerin hastaları bir yıllık ziyaretleri esnasında oluşan bağı ortaya koymayı hedefliyordu.

Bu fotoğraf projesi gerçek bir “Buluşma”ya ön ayak oldu.

Etkinlik, farklı oyuncuların haftalar boyunca projeye katılımını ve enerjilerini gerektirmiş olmalı. Hastanenin sağ kanadında geçici ama gerçek bir stüdyo oluşturmak, erkek hastaları hazırlamak ve çekimi organize etmek için ise tamı tamına bir gün gerekti. Yine de bu projenin en can alıcı noktası hiç şüphesiz erkek kapalı servis koridoruna kalıcı olarak yerleştirilen sergi.

7 Mayıs tarihinde yerleştirilen fotoğraflar yapılan çalışmanın bir sunumu ve normalde davetlilerin girmelerinin yasak olduğu bu bölümde bir buluşma düzenlemek için vesile oldu. Böylelikle hastanenin medikal sorumluları, gönüllü öğrenciler, lisemizin idaresinden bireyleri ve elbette bu servisin sakinlerinin bir araya geldiler. Bahçedeki hareketliliğin cezbettiği kapalı servisin (psikiyatrik servis) kadın hastaları da davetlilere katılmakta gecikmedi.

Açılış Lape sakinleri için hiç şüphesiz çok önemli bir andı. David Séguin’in güzel fotoğraflarıyla ön plana çıkarılmış olmanın yanı sıra, gönüllü öğrencilerle bir araya geldiler ve Sainte Pulchérie Lisesi’nin eğitim kadrosundan yeni insanlarla da tanıştılar. Bu birliktelik öğrenciler için de değerli bir andı. Öğrenciler bu vesileyle okul yetkililerine, sene başından beri destekledikleri Lape ile değişim projesine katılımlarını gösterme fırsatı buldular.

Kutlama şimdilik sona erdi ancak “Buluşma”nın gerçekleştiğini gösteren 24 adet fotoğraf duvarlarda yerlerini aldılar. Umarız bu fotoğraflar hastane sakinlerine yalnız olmadıklarını hatırlatır.

daha fazla+