Lape Hastanesi’nde Geçirdiğimiz Bir Yıl Daha Sona Eriyor…

Eğitim yılı ve öğrencilerin Lape Hastanesi buluşmaları sona eriyor. Bu yıla damgasını vuran, eski gönüllerden oluşan ekibe güç katan yeni nesil gönüller olmuştur.

Öğrencilerimiz, tanıklıklarının önem ve ciddiyetini kanıtlayan Lape’de geçirdikleri yılı bizlerle paylaşmak istediler.

“Lape Hatanesi’nin bana bu 3 yılda kattıkları çok fazla diyebilirim. İlk olarak, hastane sakinlerinin bizi gördüklerindeki mutlulukları bizim için en önemli. Onlarla geçirdiğimiz süre kısıtlı da olsa, aralıklarla yapılan ziyaretlerin onlar için önemi büyük, bizim için de… Orada bir torun büyükanne, büyükbaba ilişkisi oluyor. Ve her görüşmemiz bizim için yapılan dualar ve iyi dileklerle bitiyor.

Gönüllü olmak aslında göründüğünden daha karmaşık bir durum. İçinde büyük sorumluluklar var. En başta, belirlenen tarihlerin aksatılmaması gerekiyor çünkü sizi beklediklerini biliyorsunuz. Bir de elbette, düzenli olarak görüştüğünüz birinin sağlık sorunlarını öğrendiğinizde onun için endişeleniyorsunuz. Gönüllü olmanın her ne kadar zorlukları da olsa, oradaki insanlar için önemli bir yer tuttuğunuzu düşünmek de bir o kadar kendinizi iyi hissettiriyor.”
Ecesu Yöney

“Lape Hastanesi’nde gönüllü olmak her ne kadar zor olsa da, bu etkinlik bize çok şey kazandırdı. Mümkün olduğunca aynı hastalara gitmeye çalışmamıza rağmen, hastaların o günkü psikolojik durumlarıyla hareket ediyorduk. Bazı günler, hastalar bizleri kapıda karşılarken, bazı günler de bizi tanımamazlıktan gelip, terslediler.”
Berfinsu Kaya

“Lape Hastanesi’ne gidişlerimiz benim için hem çok güzel dakikalar hem de hüzün dolu anlar demek. Oraya gittiğimizde karşımızdakilerin yüzündeki mutluluğu görmek çok güzel bir duygu ama dönüş vaktimiz geldiğini söylediğimizde hüzünlenmeleri içimi acıtıyordu. Bu deneyimi yaşadığım için çok mutluyum ve böyle bir aktivitenin parçası olmak bana gurur veriyor.”
Yasemin Kılıçel

Atılan bu adımda öğrencilere refakat etmek, onların yanlarında yer alan bizler için de harika ve teşvik edici. Önümüzdeki yıldan itibaren ekibe katılacak olan Madame Narod da, öğrencilerin üstlendikleri sorumluğu yakından görmek üzere aramızdaydı.

Eğitim yılı sonu vesileyle öğrenciler ve öğrencilere refakat eden bizler, ıssız hastane sakinleri ile gençlerin neşesini buluşturan bu güzel projeye katılımımızı destekleyen başta Havvanur Hanım, Meltem Hanım ve Derye Hanım olmak üzere Lape Hastanesi’ne ve rahibelerine hepimiz teşekkürlerimizi sunarız.

daha fazla+