Hazırlık Sınıf Öğrencileri İnternet ve Sosyal Medyanın Güvenli Kullanımı Konusunda Bir Proje Çalışmasına İmza Attılar

Mart ayında Bilgisayar Dersi Öğretmenleri ve Rehberlik Servisi işbirliği kapsamında Hazırlık Sınıfı öğrencileri “İnternet ve Sosyal Medyanın Güvenli Kullanımı” konusunda bir proje çalışması yaptılar.

Tüm Hazırlık sınıfı öğrencileri kendi sınıflarında gruplara ayrılarak sosyal medyada karşılaşılabilecek çeşitli tehlikeler üzerine farklı senaryolar hazırlayıp oynadılar ve bu senaryoların videolarını çekerek konu hakkında sunum yaptılar.

Öğrenciler hazırladıkları çalışmaları sınıfta sunduktan sonra diğer öğrencilerle birlikte, yapılan sunum hakkında öğretmenlerinin sordukları soruları cevapladılar.

Öğrenciler,  yapılan sunumdaki örnek ile ilgili daha önce herhangi bir yaşantılarının olup olmadığı, böyle bir durumda nasıl hareket edilmesi, bunlara benzer durumlarla karşılaşmamak adına neler yapılması gerektiği ve böyle durumlarla karşılaşmış bir tanıdıklarının olup olmadığı gibi bir kısmı açık uçlu, bir kısmı kapalı uçlu sorulara cevap bulmaya çalıştılar.

Sorulara verilen yanıtlar tartışılarak atılması gereken doğru adımlar belirlendi ve her sınıftan daha güvenli bir internet ve sosyal medya kullanımı için çeşitli önerilerde karar kılındı.