Gazeteci Marion Fontenille ile Webradyo Atölyeleri

Uluslararası RTL radyosu için çalışan Fransız gazeteci ve Webradyo formatörü Marion Fontenille, 9. sınıf öğrencilerimize Fransızca dersleri kapsamında radyoculuk ve yayıncılık eğitimleri vermek üzere Sainte Pulchérie Lisesi’ndeydi!

Öğrencilerin web radyo kayıtlarını dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

8 ile 17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Webradyo eğitimleri ile ilgili öğrencilerimizin izlenimleri:
“Madame Marion Fontenille ile geçirdiğimiz bu haftada “Webradyo” ile ilgili bir sürü bilgi öğrendik. Bize neredeyse webradya ile ilgili A’dan Z’ye kadar olan her şeyi öğretmeye çalıştı. İnsanların görevlerini, bu süreçte neler yaptıklarını kısacası bu sürecin nasıl işlediğini bize gösterdi. Öncelikle okuyacağımız metnin nasıl yazılması gerektiğini öğrendik, bize yanlışlarımızı da göstererek kendimizi geliştirmemizi sağladı. Sonrasında ise bu yazdıklarımızı nasıl seslendirebileceğimizi öğretti bu sayede nasıl tonlama yapacağımızı, nerelerde sesimizi yükseltip nerelerde azaltacağımızı öğrenmiş olduk. Radyomuzda işlediğimiz bölgeler ise Fransa içindeydi, bu bizim Fransa’nın farklı bölgeleri hakkında daha detaylı bilgiler öğrenmemizi sağladı.Eğer ileride Fransa’da okursam bu süreçte öğrendiğim bilgilerin işime yarayacağını düşünüyorum. Umarım bu etkinlik ilerleyen zamanlarda da okulumuzda yapılmaya devam eder.”
Ramazan – 9B

“Radyoyla ilgili olan bu aktivitede, haber sunmayı ve bu sunumu hazırlamak için gerekli olan aşamaları öğrendik. Her bir aşamanın kendi içinde bir zorluğu ve önemi var ve bunu sadece böyle bir etkinlik yaparak anlayabiliriz. Bu aktivite sayesinde Fransa’nın güncel haberleri hakkında bilgiler öğrendik ve bunu yaparken araştırma yeteneklerimizi de geliştirdik. Yaptığımız araştırmaları kullanma ve bunları okuma kısmı en güzel bölümüydü. Bunu yaparken herkes çok konsantre ve disiplinli davrandı. Aynı zamanda böyle bir etkinlik sayesinde ufak tefek hatalar için pratik çözümler üretebilmeyi de öğrendik. Bunun yanında benim seçtiğim bölüm olan haberlerde çok farklı bilgiler edindim ve haberde kullanılan dili kullanmayı öğrendim.”
Deniz, 9E

daha fazla+