ENKA Model Birleşmiş Milletler (ENIMUN) 2015 Konferansı

Sainte Pulchérie bu yıl MUN konferansları serisine katılmaya çoktan başladı. Bu yıl ilk olarak katıldığımız ENIMUN konferansını öğrencilerimizden dinlemeye ne dersiniz? Bu yazıda öğrencilerimizin deneyimlerini bulabilirsiniz.

“ENIMUN bu eğitim öğretim yılının ilk MUN konferansıydı o yüzden okulumuz için bir bakıma bir açılış töreniydi. Bu yüzden okulumuzu mümkün olduğu kadar iyi temsil etmemiz gerekiyordu. Benim komitem sadece ENIMUN konferanslarında bulunan Improviso özel komitesiydi, komitenin özelliği tartışılacak konunun son saniyede verilmesiydi. Bu sayede delegeler olarak bizlerin baskı altında doğaçlama yeteneğimiz ve acil bir durumda olayı kontrol altında tutma yeteneğimiz gelişti. Konferansın bundan önce bulunduğum konferanslara göre bir diğer farkı ise komitelerin daha küçük olmasıydı. Kulağa kötü gelse de küçük komitelerde diğer delegelerle kaynaşmak her zaman daha kolaydır, komitemizde biz de hemen kaynaştığımız için münazaralar daha eğlenceli aynı zamanda daha çekişmeli geçti. Her MUN konferansının en büyük ve en önemli özelliği bütün katılımcıları yeni bilgilerle ve deneyimlerle geliştirmektir ve bu konferans da bundan hiç geri kalmadı.”
Ege Hıdıroğlu,10C

“ENIMUN bu sene okulumuzun katıldığı aynı zamanda benim de katıldığım ilk konferanstı. Amerika Birleşik Devletleri’ni temsil ederek ECOSOC komitesinde yer aldım. İlk konferansım olduğu için ilk başta ne yapacağımı bilmiyordum ancak çabuk alışabildim. Lobbying başladığında yeni insanlarla tanışıp onlarla fikir alışverişi yaptık. Yeni insanlar ve düşünce şekilleri görmek çok eğlenceli bir deneyim oldu. 4 gün süren konferans mock debateler, kareoke yarışmaları ve tabii ki de münazaralarla geçti. Bu konferansa katılmadan önce resolution yazmakta zorlanan birine göre, ENKA’da çok şey öğrendim. Kendimi savunmayı, kısa sürede konuşma hazırlamayı ve resolution yazmayı öğrendim.

Organizasyonu çok iyi düzenleyen ENKA Okulları’na teşekkür etmek istiyorum. Özellikle de press teame hazırladıkları güzel videolar ve verdikleri emek için, başkanlarımıza da bize karşı çok iyi ve sabırlı oldukları için minnettarız. Kapanış töreninde başkanların yaptığı duygusal konuşmalar bana MUN’in, buna bağlı olan insanlar için ne kadar önemli şeyler ifade ettiğini gösterdi ve bu sebeple MUN’i daha çok sevdim. İleriki konferanslara da katılmayı ümit ediyorum.”
Buse Demiray,10C