Çevrimiçi nasıl voleybol oynanır?

9. sınıf öğrencimiz, okulumuzun voleybol takımından Beren, çevrimiçi antremanlara devam eden takımının pandemi sürecinde nasıl bir yol izlediğini bizlere anlatıyor.

İçinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle yaklaşık 1.5 yıldır okulumuzdan ve birbirimizden ayrıyız. Elbette bu zorlu zaman çerçevesi içinde çoğu insan için spor yapmak önemsiz gibi gözükebilir; ancak bu çok yanlış. Vücudumuzun günlük enerjisini atabilmesi için spor ya da herhangi bir türde egzersiz yapmak çok önemlidir, biz de zinde kalmak için voleybolu seçtik.

Hepimiz okulumuzun yoğunluğundan ötürü her gün antrenman yapamasak da, her pazar günü Google Meet üzerinden birbirimize bağlanabiliyoruz. Hepimiz stresli bir dönemden geçtiğimiz için, önce, teker teker, bir hafta içerisinde neler oldu neler bitti tarzı, sohbetler ediyoruz. Birbirimizi göremesek bile, her daim, yanımızda olan insanlar olduğunu bilmek rahatlatıcı. Bu sohbetler sayesinde okulumuzun voleybol takımı olarak birbirimize daha yakın ve samimi olabiliyoruz, ki bu da takım ruhu için çok önemli.

Daha sonrasında da, bir önceki hafta belirlediğimiz kişi, bize egzersizlerimizi yaptırıyor. Yoga, kick box antremanlarının yanı sıra, internetten kardiyo videoları ile de antrenman yapabiliyoruz. Kısacası her pazar günü takımca bir araya gelip, kaynaşıp, sporumuzu yapıp, elimizden geldiğince güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz.

Bütün bunları organize eden Aziz öğretmenimize de ayrıca çok teşekkür ederiz.”

Beren, 9E