Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Basketbol Kulübü

Sorumlu Öğretmen: Ayhan YILMAZ

Tanım

Basketbol en hızlı ve en yaygın olarak oynanan spor dallarından biri olma özelliğini taşır, oyuna özgü hamlelere ait terimler sporseverler tarafından bilinir. 1891’de ilk uygulaması Kanadalı James Naismith tarafından yapılan ve kuralları tanımlanan basketbol, bugün popülerlik açısından futbol ile yarışmaktadır. Basketbol eğitsel kolunu seçen öğrencilerimiz, okulumuzun kız ve erkek basketbol takımlarını oluştururlar.

Hedefler

• Düzenli spor yaparak bedensel ve zihinsel gelişime katkıda bulunmak,
  • Takım oyununu özümsemek, dayanışma, yardımlaşma ve centilmence mücadele kavramlarını yerleştirmek,
  • Top oyununun kendine özgü tekniklerini öğrenmek, ilerletmek
  • Konsantrasyon ve özdisiplini geliştirmek,
  • Spor yaparak yararlı ve eğlenceli zaman geçirmek

Uygulamalar

Okulumuzun Kız ve Erkek Basketbol Takımları, ders yılı boyunca düzenli olarak antremanlarını yaparak, okul içinde, Fransızca eğitim yapan okullar arasında, İstanbul İli ve ilçeleri çapında basketbol turnuvaları, spor festivalleri düzenler veya turnuvalara katılırlar.