“Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap” Projesi

Öğrencilerimiz, ülkemizde gençlerin aydınlanmasına katkıda bulunmaya "Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projesiyle kütüphane kurarak devam ediyor. 2013’ten beri her yıl öğrencilerimiz dostluk ve kardeşlik duyguları ile yüzlerce kitap bağışlayıp, kütüphane kuruyorlar. Bu yıl topladıkları 2185 kitapla Yalova ve Bursa’da üç ihtiyaç sahibi okula kütüphane kurdular.

Projeye katılan öğrencilerimizin izlenimleri:

“Yaklaşık 1 hafta önce bizlerden kullanmadığı mız veya çocukken okuduğumuz kitapları getirmemiz söylenmişti. Okula gitmeden bu kadar eğleniceğimizi veya mutlu olucağımızı düşünmüyorduk ama okulun kapısından içeri girdiğimizde çocukların yüzündeki gülücükler bizimde yüzümüzü güldürdü. İlk başta getirdiğimiz kitapları bütün sınıf koridorlarındaki raflara yerleştirdik. Tenefüslerde çocuklarla sohbet ettik , sınıflarını ziyaret ettik ve derslerine girdik. Yemek vakti geldiğinde öğrenciler ve ailelerinin bizim için yaptığı yemekleri yedik. Öğle tenefüsünde çocuklarla çeşitli oyunlar oynadık. Günün sonu geldiğinde oradan ayrılıcağımız ve o çocukları bir daha göremiycek olmamız bizi ne kadar hüzürlendirse de böyle bir gün geçirme ve onların hayatlarına dokunma fırsatı bulabildiğimiz için çok mutluyduk. Çocuklarla paylaşımda bulunmak bizi çok mutlu etti.Bir daha uzun bir süre böyle sıcak bir okul ortamı göremiycek olmamız gerçekten üzücü. Umarız yakın bir zamanda tekrar böyle bir fırsatımız olabilir.”
Ceylin, Alp, Dağhan

“Biz bir grup onuncu sınıf öğrencisi olarak “Aydın zihniyetler için bir kucak dolusu kitap” projesini gerçekleştirme amacıyla Yalova’ya geldik. İlk olarak İsmet Palabıyık ilk ve orta okuluna gittik. Bizi beklediğimizden çok daha iyi karşıladılar. Bizim geleceğimizi duyunca, kütüphaneleri olmadığından koridorlara raf yaptırdıklarını öğrendik ve bu bizi çok motive etti. Kitapları yerleştirmeye başlamadan önce çocuklar bizi gördüklerine çok sevinmişlerdi ve bu sayede bizim de tüm gerginliğimiz gitti. Daha sonra el birliğiyle topladığımız kitapları kütüphaneye yerleştirdik. Yerleştirirken bile çocuklar gelip hemen kitap almak istiyorlardı hatta bazıları 3-4 kitap aynı anda almaya çalıştı. Hepsini aynı anda nasıl okuyacaksın diye sorduğumuzda, ben okurum hepsini bir haftada diye cevaplar aldık. Bu da aslında onların ne kadar okumaya hevesli olduğunu ama imkanları kısıtlı olduğu için başaramadıklarını gösteriyordu. Götürdüğümüz kitapların adını kayıda geçerken onlarla kaynaşmaya başladık, şakalaşıp, çeşitli konular hakkında sohbet ettik ve onlar, bizden bir anı taşıyabilmek için hepimizden imza aldılar. Öğlen arasında onların evlerinden getirdikleri lezzetli yemekleri yedik. Sonra iki guruba ayrıldık. Bir gurup, 29 ekim için pano hazırlarken diğer grup 6,7 ve 8. sınıfların dersine girip, onlara okulumuzu anlattık ve bize sordukları sorulara cevap verdik. Ayrılma zamanı gelince, onları bir daha göremeyeceğimiz için hüzünlendik, sarıldık ve her ne kadar zor olsa da vedalaşıp ayrıldık. Otobüsümüzle Yürüyen Köşk’e doğru yola çıktık…”
Yeraz

“Bugün Yalova’daki Ismet Pasa Mazlum Palabiyik Ilkokul Ortaokuluna kutuphane olusturmaya gittik. Gittigimiz okulda yeni insanlarla bir suru yemek ve hazirlik yapmislar. Tüm çocuklarla teker teker konuştuk ve hepsi bizimle tanışmak istedi. Ayrıca bize kütüphane hazırlamakta da yardım ettiler, hepsi çok arkadaş canlısıydı. Hepimizden imza aldılar, kendimizi ünlüler gibi hissettik.”
Ayşenaz

“Bizim sürekli elimizin altında olan kaynaklara başka öğrencilerin de ulaşabilmesi için çıktığımız yolda çok farklı deneyimler edindik. Sabah saat 10 civarında İsmet Paşa Mazlum Paşabıyık İlk ve Ortaokulu’na vardığımızda çocuklar bizi güler yüzle ve tatlı bir heyecanla karşıladılar. ilk önce getirdiğimiz kolileri öğrencilerle beraber açıp raflara dizdik. Tenefüslerde ise; öğrencilerle sohbet edip oyunlar oynadık. Kısacası bizim için unutulmaz anılar biriktirdiğimiz sosyal aktivitenin ilk adımı mükemmel geçti. Günün sonunda bize en çok dokunan şey; öğrencilerin hayatlarına dokunabilmek ve onları pozitif yönde etkilemek oldu.”

Sude, Mina, Rana, Dilara, Deniz, Melike Naz

daha fazla+