Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Güzel bir bahar güneşi altında, tüm lise öğrencileri ve öğretmenleri; Atatürk'ü anmak ve gençlik, spor bayramını kutlamak için avluda toplandı. Buluşmada bir karnaval ve kutlama havası vardı.

İstiklal meşalesinin ilk kıvılcımını taşıyan tarih olan 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümünü Cumhuriyetimiz’e bağlılıkla ve şevkle kutladık.

19 Mayıs 1919’da, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıktı. Bu tarihten önceki çalışmaları ve kongreleri, bu mücadeleyi yürüteceğine inanan milletle birlikte sürdürülmüştür. Zaferin ardından, Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençliğe adadı; böylece ülkenin kalkınmasını ve geleceğin aydınlık olmasını hedefliyordu.

Atatürk, 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı ilan ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sözlerimi özellikle yurdun gençlerine sesleniyorum. Gençler, bize cesaret veren ve cesaretimizi yenileyen sizlersiniz. Eğitiminiz ve kültürünüz sayesinde insanlık, vatan sevgisi, düşünce özgürlüğü erdemlerinin en değerli taşıyıcıları olacaksınız. Büyüyen nesiller, gelecek size ait. Cumhuriyeti biz kurduk, onu büyütmek ve yaşatmak sizin elinizde!”

Tören, bayrak töreni ve resmi konuşmalarla başladı. 12. sınıf öğrencisi Buse, günün önemini anlatan bir şiir okudu. Ödül törenleri ve Atatük’ün gençler adına yaptığı konuşmanın ardından, gençlik yemini gerçekleştirildi. Resmi tören, Filiz Vela’nın liderliğindeki tasarım kulübünün yaptığı muhteşem bir defileyle sona erdi. Son olarak, ev sahipliği yapma sırası Kültür Komitesine geldi. Karnaval için kılık değiştirilecek bir “parola” olarak sinema temasını seçmişti Kültür Komitesi… Bu, aynı temayı kullanan Frankofoni festivalimize küçük bir selamdı. Avluda Blues Brothers, Marylin Monroe ve diğer birçok aktörle tanışabildik!

Bu olağanüstü gün için emek veren herkesi tebrik ederiz.