“An Alternative Art Map of Istanbul”

Geçtiğimiz Cuma günü, fotoğraf sanatçısı Emma Jacobs, Lise 3 sınıflarını ziyaret ederek, "An Alternative Art Map of Istanbul" adlı projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bu proje iki İngiliz sanatçı, Emma Jacobs ve Dan Arnold tarafından yürütülecektir. Lise 3. sınıfların İngilizce derslerine katılacak konuk sanatçılarımız, Aralık ayına kadar öğrencilerle atölyeler düzenleyeceklerdir. Çalışmaların ürünlerinden, küratörlüğünü öğrencilerin ve sanatçıların yapacağı bir sergi oluşturulacaktır.

“Bu şehir, tıpkı bir mağara, bir uskumru akını veya bir karınca kümesi gibi, doğada bir gerçektir. Fakat aynı zamanda, ortak çerçevede çok sayıda basit ve daha çok da kişisel sanat anlayışlarını barındıran bilinçli bir sanat eseridir. Zihin kentte şekil alır ve karşılığında kentsel kalıplar zihinsel şartlanmaları yaratır.” Lewis Mumford

“İngilizce derslerimizde, “An Alternative Map of Istanbul” adında sanatsal bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda dün okulumuzda bir konuğu ağırladık, Emma Jacobs. Projenin nasıl ilerleyeceğini, sanatın bize ne ifade ettiğini…konuştuk. Bu projede İstanbul’u anlatacağız, fotoğraf, dans, farklı sanat dalları,kısaca hangi yolla anlatmayı istersek. Bunun coşkusunu içimizde taşıyoruz, ayrıca başka bir ilginç nokta daha var: tüm yaratıcılığımızı sergileyeceğimiz bir blogumuz olacak ve ürettiklerimizi bir İstanbul haritası üzerinde gösterebileceğiz! Gelecek hafta Emma ile konuya ait düşüncelerimizi paylaşacağız…”

Melike BATMAZOGLU, L 3B

“Geçen hafta bir İngiliz sanatçı, Miss Emma Jacobs bizimle birlikte bir proje üzerinde çalışmak için okulumuzdaydı. Projenin adı “An Alternative Map of Istanbul”.Bize sanatın her yerde olduğunu, sadece bir resim veya bir mimari olmadığını anlattı. Güzellikleri düşündük. Ancak gerçek güzelliği, kentimizi, unuttuğumuzun farkına vardık. Sürekli şimdiki zamana, geçmişe veya geleceğe odaklanarak, çevremizdeki sanat yapıtlarını atladığımızın bilincine vardık. Bize Vietnam’da bir yurttaşın, trafiği, güneşin doğuşunu, renkleri videoya kaydederek kentin enerjisini nasıl yansıttığını gösterdi. Miss Jacobs bizlerden “İstanbul’un Sanatı”nı nasıl yaratacağımızı düşünmemizi istedi. Bir bloga giriş yaparak, kentimize bir fotoğraf bir video, bir sesin yansıttığı heyecan dolu tepkiler vereceğiz. Bu proje sayesinde dünyanın her yerinden insanlar, bizim duygu yüklü, mükemmel güzellikteki tarihi şehrimizle tanışacaklar.”

Ladin ULUTAN, L 3A

“Bu şüphesiz bizim ilk sanat projemiz değil. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz “one minute or less” kapsamında hazırladığımız videolar çok özeldi ancak video ile sınırlı olmamız yaratıcılığımızı bir ölçüde engellemişti. Bu projede ise istediğimiz her türlü kaynağı kullanma özgürlüğüne sahip olarak muhteşem İstanbul’umuzda her türlü sanat dalı üzerine çalışabiliriz. Daha şimdiden bazı fikirler aklımıza gelmeye başladı bile! Tahminimce tüm ürettiklerimiz sunuma hazır hale geldiğinde sergi salonunda yeterli yer kalmayacak.”

Derin SAPMAZ, L 3D

daha fazla+