Söz/Parole Konferansları Devam Ediyor

Akran Eşitliği Dijital Zincirleri Kırmak için Öz Farkındalık

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi’nin düzenlediği Söz/Parole konferansları kapsamında 19 Aralık Salı günü 3. ve 4. ders saatlerinde MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Araştırma Görevlisi Hande ÖZKAN  “Akran Eşitliği” konusu hakkında bilgi vermek üzere 9. sınıfı öğrencilerimizle buluştu. Aynı gün, uzman konuğumuz 5. ve 6. ders saatlerinde "Dijital Zincirleri Kırmak için Öz Farkındalık" konusu hakkında bilgi vermek üzere Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle bir araya geldi.

Bu buluşmaların ilkinde:

• Eşitlik ve Akran Eşitliği
  • Akran Zorbalığı Tanımı ve Kapsamı
  • Zorbalık Karşısında Neler Yapabiliriz
  • Siber Zorbalık

alt başlıklarıyla ikincisinde:

• Teknoloji Bağımlılığı Nedir?
  • Teknoloji Bağımlılığının Zararları Nelerdir?
  • Teknoloji Bağımlılığının Azaltılması İçin Neler Yapılabilir?

konuları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Her iki konferans, öğrencilerin işlenen konular üzerine düşünmelerini ve farkındalık sağlamalarına yönelik atölye çalışmalarıyla tamamlandı.

Hande ÖZKAN’a teşekkür eder, sunumlar ve atölye çalışmalarının öğrencilerimiz için faydalı olmasını dileriz.