9. Sınıf Öğrencilerinden Başkaldıran Kadınların Portreleri

Tamamlayıcı Fransızca dersleri kapsamında, 9. sınıflar okul radyosu üzerinde çalışıyorlar ve Radio Pulchérie'de yayınlanmakta olan "Başkaldıran Kadınlar" portrelerini paylaşıyorlar.

Bu yıl, 9. sınıflar okul radyosu kullanılarak geliştirdiğimiz bir pilot projeye katılıyorlar. Fransızca 1 derslerinde işlenen konular ile paralel olarak, ders yılı boyunca gördükleri temalardan yola çıkarak radyo programı tasarlamak için çalışıyorlar. Bu çalışmalara yaşam öyküsü ve öz yaşam öyküsü üniteleriyle başladılar. Radyo için yazı tekniklerini öğrendikten sonra, Audacity yazılımının da temellerini öğrendiler. Ardından her birimize ilham veren sıra dışı kişilikleriyle başkaldıran kadınların portrelerini radyoya uyarladılar. Bu çalışmayı Radio Pulchérie frekansında sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Radyomuzda canlı yayın saatini kaçıranlar için, yakında portrelere Podcast sayfamızdan erişebileceksiniz.