Eğitim, yaşamın her boyutuna dokunulduğu zaman gerçek amacına ulaşır.

Zoom: Sosyal Sorumluluk Projeleri

Toplumsal farkındalığa katkı sunmak, insani ve laik değerler taşımak, evrensel bir zihniyete sahip olmak; kurumumuz değerlerinin her zaman temel taşları olmuştur.

Cesur ve vicdani hak savunucuları olan Sainte Pulchérie Lisesi’nin gençleri, sosyal görevlerde rol alarak çaba sarf etmektedirler. Onlara; dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin, sosyal barış ve dünya barışı arasındaki bağlantıyı kurmayı öğretiyoruz.

Öğrenciler, her yıl, nesilden nesile, okulun değerlerini ileterek dünyayı kucaklıyorlar. Lisemizde,  toplumsal cinsiyet eşitliği adına toplumdaki kadınların seslerini duyurmak, eğitim ve ifade hakkı aracılığıyla var olabilmeleri için bir dizi proje geliştiriyoruz. Bu projeler, yarınları inşa edecek gençlerin benliklerinde ve yüreklerinde unutulmaz kazanımlar bırakmaktadır. Toplumsal sorumluluğa sahip, yaşadıkları dünyanın farkında olan bireyler haline gelebilmeleri için de, fikirlerimizi paylaşmak ve öğrencilerimizi bu anlamda yetiştirmek için çözümler sunmak istiyoruz.

Kadınlar konusundaki projemize ek olarak, öğrenciler, yaşlı ve korunmasız gruplara yönelik başka bir sosyal sorumluluk projesine katılıyorlar. Öğrencilerimizle birlikte, bu insanlara yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. “La Paix Hastanesi Gönüllüleri” projemizin amacı ise; yüreklere dokunarak, göz göze bakarak, sevgi ve ilgimizden çok mutlu olan büyüklerimizi ziyaret edip onlarla gönül bağı kurmak.

Eğitim, yaşamın her boyutuna dokunulduğu zaman ve yaşam biçimi olduğu zaman, gerçek amacına ulaşır. Böylece değerini bulur ve hayatımız boyunca bize eşlik eden bir yaşam becerisine dönüşür.