“Yenilenebilir Enerji Kaynakları” Konferansı

17 Ocak 2012 tarihinde okulumuzda, L3 öğrencilerine yönelik “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” isimli bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa katılan bazı öğrencilerimiz, görüşlerini bizlerle paylaştı...

Okulumuzda gerçekleştirilen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili konferansı çok yararlı buldum. Doğadaki kaynakların hızla azaldığı şu günlerde bence herkesin bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Birçok bilim adamı kısa bir süre sonra doğadaki enerji kaynaklarının tükeneceği konusunda hem fikir. Ancak, gelişen teknoloji bize tükenmeyecek kaynaklardan da enerji üretebileceğimizi göstermekte. Güneşten, sudan, dalgadan, rüzgardan hatta gelgit olayından bile elektrik üretebilecek konumdayız. Evimize kuracağımız bir güneş panelinin ürettiği enerjinin yalnızca onda biri bile o evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. O halde neden bu doğaya dost ve güçlü kaynaklardan yararlanmıyoruz? Bu teknolojiler yeni gelişmekte olduğu için pazarları çok az ve bu nedenle maliyetleri çok yüksek. Bu nedenler birçok yatırımcıyı bu sektörden uzak tutuyor. Ancak, artık dünyanın geleceğinin yenilenebilir enerji kaynaklarında olduğu gerçeğini herkes kabul etmeli. Her şeyi hızla tüketen insanlığın doğal kaynakları da tüketmesi uzun sürmeyecek. Doğa ile iş birliği yaparak dünyamızın ömrünü uzatabiliriz.

L3 A -Berjin Kaya

Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili çok detaylı bilgiler edindim. Dalga, gelgit gibi kaynakların tükenmeyen kaynaklar olduğunu öğrendim.Aynı zamanda Fransızca MUN projeme çok yardımcı oldu.

L3 B- Telma Baloğlu

İlgiyle izlediğimiz konferansta yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi edindik.Rüzgar, güneş, dalga gibi doğa olaylarından nasıl enerji üretildiğini öğrendik. Benim ilgimi en çok gelgit olayından enerji elde edilmesi çekti.Çok kısa bir süre içinde bu kaynakları daha fazla kullanmamız gerekiyor.

L3 B -Özer Akman

Bu sunumdan önce yenilenebilir enerji kaynakları hakkında çok detaylı bilgim yoktu.Üretim olanakları hakkında bilgi edindim ve beni etkileyen özelliklerini keşfettim.Beni ve arkadaşlarımı aydınlattığınız için teşekkür ederim.

L3 B -Lara Volkan

İzlediğimiz konferans, coğrafya dersinde öğrendiğimiz bilgileri pekiştirmenin yanı sıra gelecek için bilinçlenmemiz açısından da büyük bir kazanımdı. Bence yenilenebilir enerji kaynakları, dünyamızın geleceği için önem verilmesi ve teşvik edilmesi gereken konuları içeriyor. Birçok insan bu kaynaklar hakkında yeterli bilgiye ve bilince sahip değil. Konunun bizlere aktarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

L3 B -Ege Kurtuldu

Yenilenebilir enerji kaynakları konferansında, 20-30 yıl içinde tükenecek olan petrol, taşkümürü gibi fosil yakıtlar yerine tükenmeyen kaynakların kullanılabileceğini, bu kaynakların doğaya ve buna bağlı olarak canlılara kazandırdıklarını, hangi çeşitlerinin daha verimli olduğunu ayrıntılı biçimde öğrenmiş olduk.Umarım bu yararlı bilgileri sadece öğrenmekle kalmayıp günlük hayatımızda da pratik olarak uygulayabiliriz.

L3 B- Elif Ersoy

İzlediğimiz konferansta da bahsedildiği gibi kömür, petrol ve doğalgaz santrallerinin kuruldukları bölgeye yerel olarak verdikleri zararların yanısıra küresel olarak tüm dünyayı tehdit eden etkileri de bulunuyor. Fosil yakıtlar kullanıldığında atmosfere yayılan karbon dioksit, kükürt dioksit, azot oksit, toz ve kurum yakın çevreyi kirletip ölümlere yol açarken, karbon dioksit ve benzeri sera gazları küresel iklim değişikliğine sebep oluyor ve tüm dünya ülkelerinde yaşamı tehdit ediyor. Günümüzde dünyadaki toplam birincil enerji tüketiminin yaklaşık % 90 ‘ı fosil yakıtlardan sağlanıyor. Dünyadaki fosil yakıt rezervlerinin sınırlı ve bunların yakın bir gelecekte tükenecek olması, yenilenebilir enerji kaynakları arayışını hızlandırmış.

L3 C –Elif Aktaş

daha fazla+