Martin Robichaud ile dayanıklılık ve liderlik teması üzerine

Yakında Masterclass Başlıyor

Lise öğrenciliğinden üniversite öğrenciliğine nasıl geçilir? Bu geçiş her zaman kolay değildir, hatta yabancı bir ülkede daha da zorlaşabilir. Sainte Pulchérie'nin 12. sınıf öğrencilerinin hayatlarının sonraki aşamasına hazırlanmasının nedeni budur. 27 Şubat'tan 6 Mart'a kadar, iki OPE sınıfı için bir Masterclass gerçekleşecek. Peki Masterclass nedir?

Yurtdışına yönelik bu hazırlık, Masterclass, öğrencilerimiz için önemli bir adımdır. Her şeyden önce, bir hafta boyunca üniversitenin ritminde, dönüşümlü amfi dersleri ve davetli bir öğretim üyesi ile atölye çalışmaları deneyimlemelerine olanak tanır.

Masterclass İngilizce olarak gerçekleşir.

Masterclass’ın, gelecekte yurt dışında öğrenci olacaklar için kendilerini geliştirme, geleceği tasarlama ve iç gözlem zamanı olması amaçlanıyor. Çalışmalarımızın merkezinde olacak iki tema, dayanıklılık ve liderliktir. Öğrenciler kendilerine şu soruyu sormaya yönlendirilecekler: Yurt dışında yüksek öğrenimde başarılı olmak için hangi becerileri geliştirmeliyim? Dünya vatandaşı olmak nedir? Lider olmak nedir?

Bu yolculukta bize rehberlik etmesi için Ottawa’dan Martin Robichaud’yu ağırlayacağız. Kendisi Kanada’da koçluk yaptığı için yüksek öğrenim sürecinde öğrencilere eşlik etmeye alışıktır. Onlara başarının bazı temel anahtarlarını verecek.

28 Şubat Pazartesi günü ilk amfi dersinde görüşmek üzere!