“Voix/e/t du passé” (Geçmiş’in sesi/yolu/görüntü)

Valérie Manteau ile yazar rezidansı kapanış akşamı

Valérie Manteau ile yazar rezidansının kapanış akşamının ardından, 10. sınıf öğrencilerimiz çalışmalarını ve izlenimlerini paylaşıyorlar.

“Harika 21 Mart gecesi ne yazık ki sona erdi. Valérie Manteau sayesinde asla unutmayacağımız çok fazla anımız oldu.

22 Şubat’tan itibaren onunla yazı atölyeleri yaptık. Bu atölyeler boyunca öncelikle bize Renaudot ödülünü almış kitabından ve İstanbul’a olan aşkından bahsetti. Daha sonra, bizden, evimizden kişisel ya da ailevi bir hikayesi olan kültürel bir obje getirmemizi ve bu objenin bizim için değerini anlatan bir yazı yazmamızı istedi. Yazıları yazdık ve sonra daha tiyatrovari bir tonla seslerimizi kaydettik. Ama önce, bunun için Mme Manteau, M. Julian ve öğretmenlerimizle (Mmes Aysun, Emilie ve Elise) “Cyrano de Bergerac” filmi hakkında bir çalışma yaptık.

Sonra, her sınıftan iki yazı yazar tarafından seçildi. Her grubun öğrencileri bu yazıları 21 Mart gecesinde sahneleyebilmek için fikir ürettiler. Böylece her metin, metnin atmosferine dönüştürmeye çalıştığımız bir sınıfta sahnelendi. Grup üyeleri sahnelemeyi gerçekleştirebilmek için yazılarda geçen eşyaları getirdiler.

Sonunda, sahneleme günü geldi ve okuldan bittikten sonra da daha iyi hazırlanabilmek için okulda kaldık. Belirlenmiş sınıflara getirdiğimiz eşyaları yerleştirdik. Yerleştirdikten sonra, yemek yemek için okuldan çıktık ve okula geri gelir gelmez sahnelememizi oynayabilmek için sınıflara geri çıktık ve böylece ailelerimizi karşılamaya hazırdık.

Her şey çok iyi geçti ve herkes sahnelemelerimizi beğendi. Sahnelemeden sonra, ödül töreni ve kokteyl için medyateğe indik.

Öğretmenler Ödüllü : Selim H.
Özel ödüller : Mina D. ve Ongun O.
Jüri’nin Özel Ödülü : Dilara T.
Birincilik Ödül : Selin Y.

Herkes çok çalışmış olsa da kazanan arkadaşlarımız adına mutluyduk.

Madame Manteau ile yaptığımız atölyeler, bize, hikaye yazarken aynı zamanda hayal gücümüzü genişletmeyi ve hikayelerimizi hayata geçirmeyi öğrenmemizi sağladı.
Bize bu fırsatı veren Mme Manteau’ya çok teşekkür ediyoruz. Ve M. Julian’a, Mme. Aysun’a, Mme Emilie’ye, Mme Elise’e ve tüm lisedeki çalışanlara teşekkür ederiz.”

Ece Esra, Didem, Defne, Elif, Eren, Doğa, Ilgar