Vakko İşbirliği ile Tasarım Yarışması

Vakko Kravat Üretim Tesislerini Ziyaret - 8 Mart Perşembe Vakko - Sainte Pulchérie işbirliği bu yıl da sürüyor !

Görsel sanatlar dersi kapsamında kravat tasarımı üzerinde çalışmalar yapan L2 öğrencileri, daha ayrıntılı bilgi edinmek üzere Vakko kravat ve fular üretim tesislerini gezecekler. Kravat üretiminde desen ve baskı tekniklerini yerinde görerek, bu konuda gözlemler yapabilecekler. Daha sonra ise görsel sanatlar kulübü olarak Vakko ile işbirliği içinde düzenlenecek kravat ve poşet tasarım yarışmasına katılacaklar.

Bu yarışmanın kurallarını hatırlayalım: Öğrenciler yarışma sonrasında VAKKO kravatlarına ve kravat poşetlerine uygulanabilecek dekoratif motifleri kâğıt üzerinde tasarlayacaklar. İki aylık bir süre içinde özgürce yaratacakları bu modeller iki jüri tarafından değerlendirilecek ve üç tasarım ödüllendirilecek. İkici jüride Cem Hakko bizzat bulunacak. Birinci gelen motif birçok ürün üzerinde uygulanacak.

Bu yarışmaya gerektiği şekilde hazırlanmak için, Lise 2 öğrencileri bir rehber eşliğinde Vakko üretim tesislerini gezecek, bir kravatın tasarım ve yapım aşamaları hakkında bilgi alacaklar. Teknisyen işçiler üretim yöntemlerini yerinde göstererek açıklayacaklar. Herhangi bir tekstil fabrikasını değil de VAKKO gibi rafine tarzı, ince zevki ve giyim endüstrisinin geniş olanaklarını bünyesinde barındıran bir tesisi gezmek öğrencilerimiz açısından şüphesiz çok yararlı olacak.

Bu ziyaret, gençlerin el sanatları ve tekstil üretimi konularını keşfetmelerini sağlayacak olmanın yanısıra, görsel sanatlar konusunda ufuklarını açacak, grafik çalışmalarını, gözlemledikleri özel teknikler ve yaratıcılık konularında edindikleri bilgilerin ışığında yürüteceklerdir.